Ο σχεδιασμός για σαρωτικό ανασχηματισμό άμεσα «πάγωσε» λόγω της έξαρσης της πανδημίας. Με το ενδεχόμενο lockdown ορατό και τον κίνδυνο κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας ισχυρό, το τελευταίο που θεωρείται εφικτό αυτή τη στιγμή είναι μια δομική αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος.

Υπήρχαν αυτές οι σκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου και για αυτό προέκυψαν διαρροές επί διαρροών αλλά από τη στιγμή που έσπασε το φράγμα των 1000 κρουσμάτων την ημέρα με δυναμική διπλασιασμού το μόνο που απασχολεί το επιτελείο του πρωθυπουργού είναι πώς θα βγει το δύσκολο τρίμηνο που έρχεται. Στην κυβέρνηση ελπίζουν ότι τον Ιανουάριο θα υπάρχει εμβόλιο (το άφησε να εννοηθεί και ο Σ. Τσιόδρας) το οποίο θα δοθεί πρώτα στο προσωπικό των νοσοκομείων και μετά στις ευπαθείς ομάδες με ορίζοντα να φτάσει στον γενικό πληθυσμό το Πάσχα.

Η κυρίαρχη εκτίμηση στο Μέγαρο Μαξίμου και στην επιτροπή επιστημόνων είναι ότι με το νέο έτος η πανδημία θα αρχίσει να υποχωρεί, με την προσδοκία ότι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι εντελώς διαφορετικό από το περσινό. Αν έτσι έρθουν τα πράγματα, ο ανασχηματισμός θα γίνει Φεβρουάριο – Μάρτιο και θα χαρακτηριστεί από αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών της ΝΔ σε βάρος των τεχνοκρατών και από νέο άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Ο Θ. Ρουσόπουλος θεωρείται περισσότερο από πιθανό ότι θα γίνει υπουργός, ενώ «παίζουν» τα ονόματα των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτη και Γ. Φλωρίδη.

(Με πληροφορίες από το ρεπορτάζ της Άννας Γριτζή στο tvxs.gr)