Του Βασίλη Σκουρή

Αποφασισμένη για σκληρή αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και με οικονομικά και εκδοτικά συμφέροντα, εμφανίζεται η Κουμουνδούρου, στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, που συζητείται την Τρίτη στη Βουλή και η οποία θα αποφασιστεί με τις ψήφους Νέας Δημοκρατίας και Κινήματος Αλλαγής.

Είναι χαρακτηριστικό πως για επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική προορίζεται ο Γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ θα συμμετάσχει και ο Παύλος Πολάκης, τις δημόσιες τοποθετήσεις του οποίου δεν επιθυμούσε έως τώρα η ηγεσία, καθώς με το ύφος που τις διέκρινε αξιοποιούνταν από τη Νέα Δημοκρατία και δημιουργούσαν προβλήματα στην Κουμουνδούρου. Στην Προανακριτική θα συμμετέχουν επίσης βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι δικηγόροι μεν, αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιούν οξύ πολιτικό λόγο, όπως οι Θεοδώρα Τζάγκρη και η Δώρα Αυγέρη, ενώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα συμμετάσχει και ο Γιάννης Ραγκούσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να ορίσει τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παύλο Πολάκη και στην Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά η Νέα Δημοκρατία δεν το δέχτηκε!

Ο ίδιος ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα επιθετικός με την ομιλία του στη Βουλή (και που έχει έως τώρα νομικούς συμβούλους τους κκ Μαντζουράνη και Γεωργακόπουλο), φαίνεται να διαθέτει τη στήριξη σύσσωμου του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις παρασκηνιακές συζητήσεις που έχουν γίνει –κάτι που εάν επαληθευτεί δεν θα υπάρξουν διαρροές στη σχετική ψηφοφορία.

Η Κουμουνδούρου εκτιμάει –και σωστά- πως η παραπομπή του Νίκου Παππά από την Προανακριτική που θα συγκροτηθεί την Τρίτη είναι σίγουρη, με σκοπό ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει στις προσεχείς εκλογές «υπόδικο» στέλεχος.

Ταυτόχρονα εκτιμά πως η κυβερνητική πλειοψηφία θα θελήσει να κλείσει σχετικά γρήγορα την Προανακριτική, προκειμένου «να μην βγουν πολλά πράγματα για τα κανάλια στη φόρα», αλλά και για να υπάρχει για το επόμενο διάστημα «υπόδικο στέλεχος» του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη στη Βουλή και στην Προανακριτική θα είναι μεγάλη…