Την Αθηνά Λινού πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Ωστόσο καλό είναι να θυμόμαστε ότι η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στο κοντινό παρελθόν ήταν αρνητική στο να πάρει θέση για το θέμα της Θείας Κοινωνίας και αν μέσω αυτής υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού, καθώς χρησιμοποιείται το ίδιο κουταλάκι.

Όταν είχε ερωτηθεί για τη Θεία Κοινωνία είχε πει ότι πρόκειται για ένα μυστήριο το οποίο δεν ερμηνεύεται με καμία λογική.

«Δεν θέλω να συζητήσω τα θέματα πίστεως. Για εκείνους που είμαστε Χριστιανοί, η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο. Ένα μυστήριο δεν το ερμηνεύεις με καμία λογική. Είναι θέμα πίστεως, εγώ πιστεύω, ο άλλος που είναι άθεος δεν έχει λόγω να πάει στην εκκλησία. Αν θέλετε την επιστημονική μου γνώμη δεν έχει γίνει πείραμα για να δούμε αποτελέσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο είχε ξεσπάσει σάλος με τη δήλωση της καθηγήτριας Λοιμωξιολογίας Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία είχε πει για τη Θεία Κοινωνία: «Εγώ προσωπικά ανήκω σε αυτούς που θα πηγαίνουν στην εκκλησία. Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα, η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να πάρεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, την παίρνεις γιατί μεταλαμβάνεις σώμα και αίμα Χριστού. Το μεγαλύτερο μυστήριο, ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις και δεν κοινωνείς. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κλπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Όταν είναι τέτοιο μυστήριο και πας και κοινωνείς ό,τι σπουδαιότερο υπάρχει στη ζωή ενός ανθρώπου. Αν εγώ πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι με τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο». Στην ερώτηση αν θα κοινωνούσε στην περίπτωση που στη θεία κοινωνία ο προηγούμενος πιστός είναι προσβεβλημένος από τον κορονοϊό, η κ. Γιαμαρέλλου απάντησε ότι «θα κοινωνήσω με πίστη στον Θεό ότι δεν κολλάω, όταν συμμετέχω σε ένα τέτοιο μεγάλο μυστήριο. Σας λέω αυτό που θα κάνω για τον εαυτό μου».