Δεν έχουν τελειωμό οι προσλήψεις δημοσιογράφων σε κυβερνητικές θέσεις. Και δεν αναφερόμαστε στους (28, συνολικά) δημοσιογράφους που εξελέγησαν βουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Αναφερόμαστε σε διορισμούς.

Έσχατη η Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ανέλαβε χρέη αναπληρώτριας κυβερνητικού εκπροσώπου με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και αποχώρησε, φυσικά, από την «Καθημερινή».

Ποιοι άλλοι όμως άφησαν (προσωρινά ή όχι, θα δείξει) την τέταρτη εξουσία για την… κανονική εξουσία; Στην ΕΡΤ βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Ζούλας (ως πρόεδρος) και Ευτυχία Αδηλίνη που τοποθετήθηκε ως διευθύντρια σύνταξης στο ΑΠΕ, όπου ο Ευτύχης Παλληκάρης ανέλαβε γενικός διευθυντής.

Τη θέση του Ζούλα ως υπεύθυνος στο γραφείο Τύπου του Μαξίμου έλαβε ο Δημήτρης Τσιόδρας, αναπληρωτής του ανέλαβε ο Αργύρης Παπαστάθης και ρόλο συμβούλου εκεί έχει και ο Γιάννης Βλαστάρης ενώ ο Γιώργος Ευθυμίου διορίστηκε ως αναπληρωτής διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο δε Δημήτρης Μητρόπουλος διορίστηκε ως σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαϊκών θεμάτων του πρωθυπουργού και η Μαρία Χούκλη ως ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Στέλιου Πέτσα.

Ο Ιάσονας Πιπίνης είναι σύμβουλος πρωθυπουργού για θέματα της Λατινικής Αμερικής, η Αννα Παναγιωταρέα ειδική σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας στο πολιτικό γραφείο της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, ο Ανδρέας Ζαμπούκας εργάζεται στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένου, ο Κωνσταντίνος Μαριόλης στο υπουργείο Οικονομικών και στο γραφείο του Θεόδωρου Σκυλακάκη και η Χριστίνα Ταχιάου είναι διευθύντρια επικοινωνίας στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, δίπλα στον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Πηγή: dailymedia.gr