«Υπέρβολο Υπερβολίδη» θα αποκαλούσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη αν ζούσε στην αρχαία Ελλάδα, έγραψε στη στήλη του στην Καθημερινή ο Παντελής Μπουκάλας, επισημαίνοντας ότι «μπροστά του ωχριά ακόμα και η ίδια η υπερβολή, όσο υπερβολική κι αν είναι».

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο έγκριτος δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι «ο υπουργός μεταφράζει τον προσδιορισμό «Αναπτύξεως» του αξιώματός του σε «Αναψύξεως», δηλαδή ιδιωτικής αναψυχής στην πάντα φιλόξενη γι’ αυτόν ήπειρο των ΜΜΕ»!

Αφορμή για το στόλισμα του Αδωνι Γεωργιάδη ήταν φυσικά αυτά που είπε ο υπουργός, σχετικά με τα κλειδιά των μαγαζιών απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες της εστίασης.

Ο Π. Μπουκάλας υπογράμμισε ότι «από τη στιγμή που το υπουργιλίκι της Ανάπτυξης συμπτύχθηκε και μειώθηκε η εξουσία του, ο κ. Γεωργιάδης πολιτεύεται σαν ελεύθερος τηλεραδιοσκοπευτής που τα μισά του σκάγια, ένα μυστήριο πράμα, βρίσκουν τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη».

Καταλήγοντας το κείμενο του Π. Μπουκάλα επισήμανε τα ακόλουθα:

«Υποτίθεται επίσης ότι ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει «μη ξύλινος» για να μας πληροφορήσει πως είναι αυθορμητίας, παρορμητικός, άνθρωπος με αισθήματα τέλος πάντων, και μάλιστα με αισθήματα (καιροσκοπικώς) εναλλασσόμενα ή (τυχοδιωκτικώς) μεταλλασσόμενα ακόμα κι αν αφορούν το ίδιο πρόσωπο ή κόμμα. Ποια η ουσία; Ο υπουργός λέει στα νέα ελληνικά πως δεν είναι ξύλινος, το εννοεί όμως στα αρχαία. Εννοεί δηλαδή ότι δεν είναι δούρειος. Κι αφού δεν είναι δούρειος, ε, δεν είναι και δούρειος ίππος. Υπέρ τίνος; Υπέρ του εαυτού του, τίνος άλλου.»