Κλιμακώνουν επικίνδυνα την ένταση οι Τούρκοι στήνοντας άθλια προβοκάτσια στον Έβρο κατηγορώντας την Ελλάδα για έναν νεκρό που βρέθηκε στην τουρκική πλευρά του ποταμού.

Η νέα τουρκική πρόκληση, που συνοδεύτηκε από ένα όργιο προπαγάνδας από τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, έρχεται μετά την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και τον εποικισμό της Αμμοχώστου.

Εγκλωβισμένος στα αδιέξοδα προβλήματα που έχουν σωρευτεί στο εσωτερικό της χώρας του, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχειρεί να εξάγει την κρίση.

Δεν αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο να στήσει ένα θερμό επεισόδιο για να ενισχύσει το διαλυμένο εσωτερικό του μέτωπο και να σταματήσει το κύμα αμφισβήτησης.

Οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι το φερόμενο θύμα καθόταν με τον συγχωριανό του στην όχθη του ποταμού Έβρου όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο.

Αντίθετα οι αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες διαβεβαιώνουν ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά.

Το περιστατικό έγινε στην τουρκική πλευρά και αφορά λαθροδιακινητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συμβάν έγινε στην τουρκική πλευρά του Έβρου, σε σημείο που έχει πυκνή βλάστηση.

Επρόκειτο για λαθροδιακινητές κι ο ένας από τους δύο Τούρκους που εμπλέκεται στο επεισόδιο ήταν μεθυσμένος.

Οι έρευνες τόσο του στρατού όσο και της αστυνομίας επισημαίνουν ότι δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν από την ελληνική πλευρά.

Βέβαια οι Τούρκοι επιμένουν και αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε το Σάββατο, στην όχθη του ποταμού Έβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης που βρίσκεται απέναντι από το ελληνικό χωριό Λαγυνά.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο το θύμα, Μεχμέτ Ντουργκούν, καθόταν με τον συγχωριανό του Σουλεϊμάν Σενέρ στην όχθη του ποταμού όταν δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο.

Οι Τούρκοι, χωρίς να διερευνήσουν το περιστατικό, προχώρησαν σε διάβημα και κάλεσαν για εξηγήσεις την επιτετραμμένη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Η επιτετραμμένη στην Άγκυρα, κατόπιν σχετικών οδηγιών, απαντώντας σε σχετικό έκτακτο διάβημα για το οποίο κλήθηκε στο Τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απέρριψε στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με το φερόμενο περιστατικό στον Έβρο.

Επεσήμανε στην τουρκική πλευρά την υποχρέωση της τελευταίας να φυλάει τα σύνορά της και να μην επιτρέπει τη δράση διακινητών και την παράνομη μετανάστευση.

Το περιστατικό διαψεύδει με ανακοίνωσή της και η ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με δημοσιεύματα τουρκικών Μέσω Ενημέρωσης, ανακοινώνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή ελληνικών δυνάμεων στο φερόμενο σε αυτά περιστατικό στον Έβρο.

Η Τουρκία επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την παράνομη είσοδο μεταναστών και προσφύγων από τον Έβρο καταγγέλλοντας την Ελλάδα που επιχειρεί να θωρακίσει τα σύνορά της.

Οι εισροές μεταναστών έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα κι αυτό αποδίδεται τόσο στους διακινητές όσο και στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει εργολαβικά την προώθησή τους στα ελληνικά σύνορα.

Σε κάθε περίπτωση, η ένταση στις σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία κλιμακώνεται σε όλα τα μέτωπα, με ό,τι συνεπάγεται μία τέτοια εξέλιξη.