Μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο Real fm «έπαιζε μπάλα» με πολλούς «αναπληρωματικούς». Τα πρώτα ονόματα πήραν το φιλέτο των διακοπών (δηλαδή εκείνο στο μέσον του Αυγούστου), αρχίζοντας από Διός, από τον Νίκο Χατζηνοκολάου δηλαδή, που έτσι και αλλιώς, κάνει, όπως κάθε χρόνο, διακοπές μακράς διαρκείας, σχεδόν σε ολόκληρη τη σεζόν και εξαφανίζεται (φέτος, πάντως, μας θύμισε την παρουσία του με κάνα δυο παρεμβάσεις του –απρόβλεπτες ήταν– στο twitter). Το πρόγραμμα δεν έμοιαζε σε τίποτα με εκείνο της κανονικής περιόδου, αν και υπήρξαν ενδιαφέρουσες εκπομπές, πολύ καλές επαναλήψεις, λυτρωτικές εν μέσω καλοκαιρινής ραδιοφωνικής φτώχιας (όπως των Λιάνη-Μουστακλή, Δημήτρη Πετρόπουλου κ.ά.) και ενδιαφέρουσες φωνές. Μία από αυτές, τις περιλαμβάνουμε στις εκλεκτές και πλέον ευχάριστες για ραδιόφωνο. Ήταν της Μαριτίνας Ζαφειριάδου που χαιρόσουν να την ακούς, όχι μόνο για το ηχόχρωμα, αλλά για την άνεση που είχε στη διαχείριση των θεμάτων και, κυρίως, για την ευχάριστη διάθεση που μετέδιδε στον ακροατή –κάτι πολύ ουσιαστικό για τα ερτζιανά. Ελπίζουμε να την ξανακούσουμε στη «βασική ομάδα».

Η εβδομάδα που διανύουμε είχε επιστροφές, όχι μαζικές πάντως (ακόμα δεν γύρισαν Χουδαλάκης, Παπαδόπουλος, Καλαμαράκης, Νιφλής κ.ά.), ενώ ο σταθμός άρχισε να πατάει καλύτερα στον ενημερωτικό τομέα με την επανεκκίνηση του μεσημβρινού μαγκαζίνο. Η ερχόμενη Δευτέρα, 31 Αυγούστου, ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου, αν και δεν έχει ανακοινωθεί το πλήρες νέο πρόγραμμα, παρά μόνο μερικές εκπομπές, καθημερινές και Σαββατοκύριακου. Το σημαντικότερο της νέας εβδομάδας είναι η επάνοδος τη Δευτέρα του Νίκου Χατζηνικολάου, όπως πάντα στις 10 το πρωί.

Κατά τα άλλα, φαίνεται, από τις ενδείξεις, να σπάει το πρωινό επιτυχημένο τρίο (αλλά «σπάταλο» ως σχήμα, καθώς η διάθεση τριών προσώπων σε μια εκπομπή δεν ενδείκνυται σε εποχές οικονομικής στενότητας), δηλαδή αυτό των Χουδαλάκη-Καλαμαράκη-Κασίμη, καθώς η τελευταία «ακούγεται» για βραδινή εκπομπή. Η μετακίνηση της Στεφανίας Κασίμη (την οποία πέρσι τέτοιο καιρό, ο Χατζηνικολάου είχε χαρακτηρίσει «αποκάλυψη της περιόδου») θα ενισχύσει το μεταμεσημβρινό κομμάτι του σταθμού, σε ένα διάστημα του 24ώρου δηλαδή που, κατά τεκμήριο, η τηλεόραση αρχίζει να ανεβαίνει και το ραδιόφωνο να χαμηλώνει. Θα δούμε τι και πώς θα ισχύσει.

Πηγή: harddog-sport