Το βράδυ της Πέμπτης εντοπίστηκε και συνελήφθη το νούμερο 2 της Χρυσής Αυγής, ο 60χρονος Χρήστος Παππάς, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τον Οκτώβριο του 2020, πριν την ανακοίνωση της καταδίκης της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Η σύλληψη Παππά πυροδότησε αντιδράσεις και σχόλια σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

Η ΕΛ.ΑΣ «κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να σχολιάζει ότι «χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κ. Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα».

Η δήλωση Πελώνη


Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών.


Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη.

Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη.

Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς.​