Η Τουρκία θέτει θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών, οι λεγόμενοι «σύμμαχοι» της Ελλάδας «σφυρίζουν αδιάφορα» και η ελληνική κυβέρνηση κατόρθωσε μέσα σε λίγους μήνες να βάλει τη χώρα απέναντι σε Ρωσία και Ιράν!

Η πολιτική του «είμαστε δεδομένοι και το φωνάζουμε» , σε πρώτη φάση όχι μόνο δεν έχει αποδώσει τίποτα θετικό για την Ελλάδα, αλλά έχει δημιουργήσει επιπλέον κινδύνους.

Όπως γράφει το militaire.gr, η κατάληψη δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο από τις ναυτικές δυνάμεις του Ιράν δεν είναι πειρατεία όπως θέλει να το παρουσιάσει η κυβέρνηση, για να αποφύγει την αντιμετώπιση του νέου προβλήματος που η ίδια προκάλεσε στη χώρα.

Είναι εχθρική ενέργεια που προήλθε από την αδυναμία της να πει τη λέξη όχι σε όποιον από τους λεγόμενους «συμμάχους» της ζητά οτιδήποτε. Η κυβέρνηση το κάνει είτε αγνοώντας, είτε περιφρονώντας τις συνέπειες!

Στη προκειμένη περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε μία ενέργεια που έβαλε και το Ιράν απέναντι μας. Αναφερόμαστε στο «μπλοκάρισμα» του ρωσικού πλοίου στην Κάρυστο και στη μεταφόρτωση του ιρανικού πετρελαίου που μετέφερε, σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο προκειμένου να μεταφερθεί στις ΗΠΑ!

Όπως φαίνεται κανένας από την κυβέρνηση δε μέτρησε τις συνέπειες μιας ενέργειας η νομιμότητα της οποίας είναι αμφίβολη.