Στην κούρσα διαδοχής του Τζέρεμι Κόρμπιν επικεντρώνεται πλέον το Εργατικό Κόμμα στη Βρετανία μετά από τη βαριά ήττα στις εκλογές με τα βρετανικά ΜΜΕ να υποστηρίζουν ότι το μεγάλο φαβορί είναι η 40χρονη Ρεμπέκα Λονγκ-Μπέιλι, υπεύθυνη για θέματα Επιχειρήσεων και Ενέργειας. Πρόκειται για στενή συνεργάτη του Κόρμπιν, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι θα παραμείνει προσωρινά στην ηγεσία του κόμματος ενώ η διαδικασία για την εκλογή του διαδόχου του αναμένεται ότι θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά.

Ο νέος ηγέτης θα επιλεγεί δια ψηφοφορίας μεταξύ των μελών του κόμματος και των εγγεγραμμένων υποστηρικτών του.

Ωστόσο, το όνομα της Ρεμπέκα ακούγεται πολύ έντονα τις τελευταίες ώρες.

Η 40χρονη πολιτικός προέρχεται από οικογένεια της εργατικής τάξης, καθώς ο πατέρας της ήταν εκφορτωτής στο Μάντσεστερ, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Το γεγονός αυτό μπορεί να θεωρηθεί ατού ώστε να ανακτήσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος, διατηρώντας παράλληλα τη στήριξη των «Κορμπινιστών».

Η νεαρή πολιτικός είχε τηρήσει κάποιες αποστάσεις από την υποστήριξη του δεύτερου δημοψηφίσματος στο Brexit, κάτι που θα μπορούσε να κερδίσει ψήφους απογοητευμένων πρώην ψηφοφόρων των Εργατικών που στηρίζουν το Brexit.

Η διαδικασία διαδοχής αναμένεται να ξεκινήσει το νέο έτος και να διαρκέσει περίπου δέκα εβδομάδες, με τον νέο ηγέτη των Εργατικών να αναλαμβάνει καθήκοντα πριν από το τέλος Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας ο Τζέρεμι Κόρμπιν θα παραμείνει στη θέση του.

Αν και είναι πολλά τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του Κόρμπιν, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να αποκτήσουν οι Εργατικοί για πρώτη φορά γυναίκα ηγέτη. Σε περίπτωση πάντως που επικρατήσει η Ρεμπέκα, τότε θα έχει νικήσει η αριστερή πτέρυγα του κόμματος έναντι της πιο κεντρώας (πτέρυγας)…

Πηγή: protothema.gr