Οι υπουργοί Υγείας και Οικονομικών υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σήμερα Τρίτη (5/7) από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σάτζιντ Τζάβιντ έγινε γνωστό από την βρετανική κυβέρνηση με ανακοίνωση.

Ο παραιτηθείς υπουργός Υγείας τόνισε προς τον Μπόρις Τζόνσον ότι «δεν μπορεί πλέον, με καλή συνείδηση, να συνεχίσει να υπηρετεί σε αυτήν την κυβέρνηση».

Ο Σάτζιντ Τζάβιντ παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Υγείας, λέγοντας ότι το Ηνωμένο Βασίλειο χρειάζεται «ισχυρό και με αρχές Συντηρητικό κόμμα».

Λίγη ώρα αργότερα, την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε μέσω του Twitter ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

«Το κοινό καλό αναμένει ότι η κυβέρνηση θα συμπεριφερθεί σωστά, αρμοδίως και σοβαρά.

Αναγνωρίζω ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία μου υπουργική θέση, αλλά πιστεύω ότι αξίζει να αγωνιστώ γι’ αυτά τα πρότυπα και γι’ αυτό παραιτούμαι.

Η επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό παρακάτω», ανέφερε στο μήνυμά του.

Όπως επισημαίνει ο Guardian, «είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι οι παραιτήσεις των Sajid Javid και Rishi Sunak δεν ήταν συντονισμένες. Ίσως θα ακολουθήσουν κι άλλες».

Η παραίτηση Σουνάκ θεωρείται ως η πλέον σοβαρή. «Ο Τζόνσον είναι γνωστός πεισματάρης και είναι απίθανο να παραιτηθεί μόνο και μόνο επειδή δύο υπουργοί αποφάσισαν να φύγουν. Ωστόσο, οι βουλευτές των Συντηρητικών πιστεύουν ότι δεν έχουν καμία πιθανότητα να κερδίσουν τις επόμενες εκλογές υπό την ηγεσία του», σημειώνει ο Guardian.