Το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας τρόλαρε την Ουάσινγκτον χθες, εκφράζοντας την λύπη του για τον όχλο υποστηρικτών του Τραμπ που εισέβαλε στο κτίριο του Καπιτώλιου και ελπίζει πως «ο αμερικανικός λαός μπορεί να ανοίξει ένα νέο δρόμο προς τη σταθερότητα».

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χορχέ Αρεάτζα έδωσε στην δημοσιότητα αργότερα μία δήλωση λέγοντας ότι η Βενεζουέλα εκφράζει την ανησυχία της για τις πράξεις βίας που συμβαίνουν στην πόλη της Ουάσινγκτον» ανέφερε.

Επιπλέον πρόσθεσε πως η χώρα «καταδικάζει την πολιτική πόλωση και φιλοδοξεί πως ο αμερικανικός λαός θα ανοίξει ένα νέο δρόμο προς την σταθερότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας, με επικεφαλής τον Νικολά Μαδούρο, διαφωνεί με τον Ντόναλντ Τραμπ και την διοίκησή του κατά την διάρκεια της θητείας του Αμερικανού προέδρου, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις προσπάθειες για να ανέβει στην εξουσία ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

«Η Βενεζουέλα καταδικάζει την πολιτική πόλωση και την κλιμάκωση της βίας που δεν κάνουν τίποτα άλλο παρά να αντικατοπτρίζουν την βαθιά κρίση μέσα από την οποία διέρχονται τα πολιτικά και κοινωνικά συστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες» ανέφερε η πλήρης δήλωση.

«Με αυτό το λυπηρό επεισόδιο, τα κράτη των Ηνωμένων Πολιτειών πάσχουν από το ίδιο που δημιούργησαν άλλες χώρες με τις πολιτικές επιθετικότητάς τους».