Συνεδριάζει υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο, μέσω τηλεδιάσκεψης.

Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο του νομοσχεδίου για την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων.

Παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών α) Αναπτυξιακός νόμος: Ελλάδα 2.0, β) Εκσυγχρονισμός του δικαίου του ανταγωνισμού και ενσωμάτωση της Οδηγίας 2019/1.

Παρουσίαση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη του νομοσχεδίου για τη διάρθρωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας.

Ενημέρωση από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση για το νέο κυβερνητικό πάρκο στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Ενημέρωση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη για τα Ευρωπαϊκά Ταμεία Μετανάστευσης 2021-2027.

Εισήγηση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα σχετικά με την έγκριση του Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης Δημιουργίας Αποβλήτων.

Εισήγηση από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, ‘Ακη Σκέρτσο για τον απολογισμό και προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου: α) Παρουσίαση απολογισμού α’ εξαμήνου 2021, β) Έγκριση στόχων 2022, γ) Έγκριση αναθεωρήσεων Ενοποιημένου Σχεδίου Δράσης.

Στις 13:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Όπως αναφέρει το matrix24.gr:

Αν και η επίθεση από ιερέα με βιτριόλι μέσα στο Συνοδικό Μέγαρο, όπως και οι καταγγελίες για βιασμό ανηλίκων από τον 49χρονο ιερέα στο Αγρίνιο, έχουν προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη, η Πολιτεία και η Εκκλησία αντιμετωπίζουν τις περιστάσεις με διαφορετικό τρόπο: δηλαδή, το μεν Μαξίμου θέλει εφεξής να είναι η κυβέρνηση που θα θέτει τα κριτήρια ώστε να γίνει κάποιος ιερέας και να μπει στο «μισθολόγιο» του Δημοσίου, η δε Εκκλησία επιζητεί να είναι η ίδια που θα έχει την ευθύνη της τελικής επιλογής.

Μάλιστα, αμφότερες οι πλευρές έχουν… αποστείλει αλλήλους τα σχετικά μηνύματα με τα «θέλω» και τις προτεραιότητές τους και, για τον λόγο αυτό, σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα έχουν μία δύσκολη συζήτηση.