Πολλά ακούστηκαν και ακόμα περισσότερα γράφτηκαν μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι (εντός της ΝΔ εκτός και… επί τα αυτά) που προέβλεψαν ότι αργά ή γρήγορα ανάλογη θα είναι και η τύχη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη ο οποίος έσπευσε μετά τη διαγραφή Μπογδάνου να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό.

Η αλήθεια όμως είναι άλλη όπως τη μεταδίδει ο Δημοσκόπος στο instanews.gr. Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ότι ο κ. Κυρανάκης είναι ένας «μικρός Μπογδάνος», ούτε πιστεύει ότι με τις πράξεις του γίνεται βαρίδι για το κόμμα. Το Μαξίμου του έστειλε μεν ένα ηχηρό μήνυμα ότι ακραίες απόψεις που ξεφεύγουν από τη γραμμή του κόμματος και απομακρύνουν τη ΝΔ από το φάσμα του μεσαίου χώρου δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές, όμως δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να μπει μια τελεία και το θέμα να θεωρηθεί λήξαν.

Ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του θεωρούν ότι ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης αν ωριμάσει πολιτικά και πάψει να βάζει αστεία αυτογκόλ θα εξελιχθεί σε ένα στέλεχος που έχει πολλά να δώσει στο κόμμα. Αν όμως δεν συμβεί αυτό και οι παραφωνίες συνεχιστούν στο μέλλον, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα ψηφοδέλτια της Β’ Αθηνών δεμένα…