Νέα σενάρια και προβλέψεις για το τέλος της Πανδημίας κυκλοφορούν σήμερα, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση με τη μετάλλαξη Ομικρον, τα δεκάδες χιλιάδες κρούσματα, το άνοιγμα των σχολείων και τα νέα μέτρα. Με νόμο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και το πρόστιμο 100 ευρώ.

Μπορεί μέχρι πριν λίγα 24ωρα να κυκλοφορούσαν σενάρια για νέα μέτρα από την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ανατροπή. Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δεν αποκλείεται να μην έρθουν τα νέα μέτρα, αλλά και να αρθούν τα μέτρα στην εστίαση. Μένει να δούμε αν αυτό το σενάριο θα επιβεβαιωθεί. Πάντως και η Μίνα Γκάγκα, αν. υπουργός Υγείας, τόνισε ότι δεν έρχονται νέα μέτρα.

Λιγότερο σοβαρές νοσήσεις και νοσηλείες προκαλεί η μετάλλαξη Όμικρον στον γενικό πληθυσμό, και κυρίως στους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις, δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Υπάρχει ένα ποσοστό ασθενών που η Όμικρον προκαλεί συμπτώματα, όπως για παράδειγμα έντονο πυρετό, αλλά είναι λιγότεροι οι άνθρωποι που χρειάζονται για παράδειγμα High Flow. Μπορεί να απειλήσει ανθρώπους ανοσοκατεσταλμένους, που έχουν προβλήματα υγείας, ή ανεμβολίαστους, όμως τον τελευταίο καιρό δεν έχουμε δει ανθρώπους εμβολιασμένους και με τις τρεις δόσεις να έχουν προβλήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι μπορεί τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα τα τμήματα επειγόντων να πιέζονται, να αυξάνονται οι νοσηλείες, ωστόσο οι νοσηλείες στις ΜΕΘ μένουν σταθερές. Ενδεικτικά, η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι χθες ελήφθησαν δείγματα από νοσηλευόμενους και από το «Σωτηρία» και από τον «Ευαγγελισμό» κι έδειξαν ότι όλοι οι πρόσφατα διασωληνωμένοι έφεραν τη μετάλλαξη Δέλτα, με εξαίρεση μια γυναίκα που έφερε την Όμικρον, η οποία ωστόσο ήταν τυχαίο εύρημα, καθώς δεν νοσηλευόταν για κορονοϊό στο νοσοκομείο, αλλά για άλλη νόσο.