Η 25χρονη κόρη του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, Κιάρα, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, επειδή συμμετείχε σε διαδήλωση που είχε απαγορευτεί, στο κέντρο του Μανχάταν.

Η Κιάρα ντε Μπλάζιο, αφροαμερικανή η ίδια, συμμετείχε σε διαδήλωση για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ όταν συνελήφθη. Σύμφωνα με το «New York Post», η νεαρή αρνήθηκε να φύγει από το δρόμο όταν οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να εκκενώσουν τον χώρο, όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν αντικείμενα. Μετά την σύλληψή της η Κιάρα ντε Μπλάζιο αφέθηκε ελεύθερη.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης δήλωσε υπερήφανος για τη συμμετοχή της 25χρονης κόρης του στις διαδηλώσεις. «Είμαι υπερήφανος για εκείνη, που νοιάζεται τόσο πολύ και είναι διατεθειμένη να βγει εκεί έξω και να κάνει κάτι για αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά, όταν επιβεβαίωσε τη σύλληψή της.

Το Twitter προχώρησε στο «μπλοκάρισμα» της σελίδας της ένωσης αστυνομικών της Νέας Υόρκης, το πρωί της Δευτέρας, καθώς δημοσίευσαν προσωπικά δεδομένα της Κιάρα ντε Μπλάζιο, κάτι που απαγορεύεται από τους όρους της κοινότητας. Εκπρόσωπος του μέσου ανέφερε σχετικά: «Ο λογαριασμός έχει προσωρινά “κλειδώσει” για παραβίαση της πολιτικής προσωπικών πληροφοριών». «Πώς θα προστατέψουν οι αστυνομικοί τους Νεοϋορκέζους από τους ταραχοποιούς αναρχικούς όταν η κόρη του δημάρχου που πετά αντικείμενα είναι μία από αυτούς;», ανέφερε μεταξύ άλλων το tweet της ένωσης αστυνομικών, της δεύτερης μεγαλύτερης στη Νέα Υόρκη, που όμως δεν έπεισε την κοινότητα και το Twitter το κατέβασε, προτού μπλοκάρει προσωρινά τον λογαριασμό.

Αυτή είναι η οικογένεια του δημάρχου της Νέας Υόρκης. Αριστερά η κόρη του Κιάρα