Σε ανακοίνωση τους, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης άσκησαν σκληρή κριτική στον Στέλιο Πέτσα, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα κατα συρροήν ψεύτη.

Πιο αναλυτικά:

«Έξις, δευτέρα φύσις» είχε γράψει ο Κικέρωνας -η συνήθεια δηλαδή είναι η δεύτερη φύση του ανθρώπου.

“Φαίνεται πως ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Πέτσας εθίστηκε τόσο πολύ από τα ψέμματα που είπε ως πρώην εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ, που η ιδιότητα του ψεύτη τον ακολουθεί και στα νέα του καθήκοντα. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η άνεση με την οποία εμφανίστηκε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ισχυριζόμενος ότι όλες οι παρατάξεις σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ αγκαλιάζουν τις βασικές πτυχές του νέου εκλογικού νόμου για τους ΟΤΑ.

Είναι προφανές πως οι γαλάζιοι δήμαρχοι, για χάρη των οποίων εξάλλου η κυβέρνηση προτείνει αυτή το υπερπλειοψηφικό σύστημα που επιστρέφει τη χώρα χρόνια πίσω, θα συντάσσοταν πίσω από αυτή την πρόταση. Από αυτό το σημείο όμως μέχρι να υποστηρίζει ο κ. Πέτσας ανερυθρίαστα ότι το σύνολο των αυτοδιοικητικών παρατάξεων σε ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ δεν έχουν αντιρρήσεις με το αντιδημοκρατικό όριο εκλογής του 43% και την αυτόματη εξασφάλιση της πλειοψηφίας των 3/5 στα συμβούλια, μεσολαβεί ένα χάος.

Εφόσον ο κ. Πέτσας αμφισβητεί την ύπαρξη αντιδράσεων μπορεί να παρακολουθήσει στο διαδίκτυο την συνεδρίαση του δσ της ΚΕΔΕ στις 04/02, όπου διατυπώθηκαν ξεκάθαρα σειρά ενστάσεων γύρω από την κυβερνητική πρόταση και μάλιστα όχι μόνο από δημάρχους που πρόσκεινται στην Αριστερά και στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Εάν ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών πιστεύει ότι ψευδόμενος θα διευκολύνει αυτή την αντιμεταρρύθμιση-έκτρωμα να ψηφιστεί σε συνθήκες πολιτικής καραντίνας είναι βαθειά γελασμένος”.