Δύο δημοσκοπήσεις που κυριολεκτικά διαψεύδουν η μία την άλλη, παρότι και οι δύο διεξήχθησαν και δημοσιεύθηκαν σε φιλοκυβερνητικά μέσα, προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά για την αξιοπιστία αλλά κυρίως την σκοπιμότητα τους.

Η μία δημοσκόπηση που έγινε σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, δίνει στην κυβέρνηση ένα ιλιγγιώδες προβάδισμα άνω των 20 μονάδων. Με διπλάσιο μάλιστα ποσοστό από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αντίθετα, η δεύτερη δημοσκόπηση δημοσιεύθηκε σε μεγάλη εφημερίδα της Βορείου Ελλάδος και αποτυπώνει τα ευρήματα της κοινής γνώμης για την μεγάλη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Εκεί λοιπόν, η κυβέρνηση φαίνεται να χάνει πέντε ολόκληρες μονάδες και να έχει πλέον μονοψήφια διαφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι η πρώτη περιφέρεια της Θεσσαλονίκης θεωρείται η ναυαρχίδα της Νέας Δημοκρατίας όπου παραδοσιακά κατέγραφε τα υψηλότερα ποσοστά και την μεγαλύτερη διαφορά από τον ΣυΡιζΑ. Πως είναι λοιπόν δυνατόν στην περιφέρεια όπου η κυβέρνηση διατηρεί παραδοσιακά το μεγαλύτερο ποσοστό η διαφορά να μειώνεται σε τέτοιο βαθμό, αλλά πανελλαδικά η διαφορά να υπερδιπλασιάζεται;

Τέτοιες διακυμάνσεις είναι πραγματικά ανεξήγητες. Και προκαλούν το κοινό αίσθημα, ειδικά όταν η κυβέρνηση έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια των πολιτών για τις επιλογές της στα εθνικά θέματα. Τι προσπαθούν να πετύχουν κάποιοι; Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με εικονικές ζητωκραυγές της κοινωνίας;

ΠΗΓΗ: newsbreak.gr