Μερικές μόνο ώρες έμεινε στον «αέρα» το δημοσίευμα των Ελληνικών Hoaxes που διέψευδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την δήλωσή του ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR).

Για κάποιο – άγνωστο λόγο – το δημοσίευμα έχει κατέβει και όποιος επιχειρεί να το διαβάσει συναντά το μήνυμα «η σελίδα που αναζητάτε δεν βρέθηκε».

Δημοσίευμα από Ellinika Hoaxes

Υπενθυμίζεται ότι τα Ellinika Hoaxes στο άρθρο τους μιλούσαν για «Μίξη γεγονότων και παραποιήσεων». Μάλιστα παρέθεσαν αναλυτικά στοιχεία για το τι ισχύει σε κάθε χώρα στο εκτενές θέμα τους, που μεταξύ άλλων περιελάμβανε ακόμη και χάρτη.

Συγεκριμένα, αναφορικά με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τόνιζαν ότι «σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα καθίσταται σαφές ότι ο ισχυρισμός πως σε καμιά χώρα της Ευρώπης δεν συνταγογραφούνται μοριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι (PCR), δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πολίτες των χωρών του Βελγίου, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Φινλανδίας, της Πολωνίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Κύπρου, της Κροατίας, της Ρουμανίας και του Λουξεμβούργου μπορούν, ύστερα από επικοινωνία με τον προσωπικό τους ιατρό, να λάβουν συνταγή ή παραπεμπτικό για τη διενέργεια τεστ PCR σε δημόσιες ή συνεργαζόμενες με το δημόσιο ιδιωτικές δομές, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Σε ό,τι αφορά την Αυστρία, η συνταγογράφηση μοριακού ελέγχου δεν είναι αναγκαία, καθότι οι πολίτες – ανάλογα το κρατίδιο στο οποίο διαμένουν – μπορούν να κλείνουν από μόνοι τους ραντεβού για τεστ PCR σε επιλεγμένα διαγνωστικά κέντρα, ανέξοδα.

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ HOAXES PCR ΔΩΡΕΑΝ