Ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνει ότι ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, θα διεξαχθεί με αυστηρούς υγειονομικούς περιορισμούς, λόγω του Covid-19, εξέδωσε το απόγευμα της Παρασκευής η ΕΠΟ.

Yπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας αποφασίστηκε στο καταληκτικό ματς της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου στο Ολυμπιακό Στάδιο ουσιαστικά να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο του περσινού τελικού ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ.

Έτσι, στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης δεν αναμένεται να βρεθούν περισσότερα απο 100 άτομα, με τις δύο ομάδες να λαμβάνουν από 11 προσκλήσεις.

Από εκεί και πέρα 40 θα είναι τα άτομα της ΕΠΟ, συμπεριλαμβανομένων των 17 της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας:

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν για τις πτυχές οργάνωσης του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ το Σάββατο 22 Μαΐου 2021 και ώρα 21:00 στο ΟΑΚΑ.

Εκ μέρους της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση της ποδοσφαιρικής οικογένειας, τα μέλη της Ε.Ε. εξέφρασαν τον απόλυτο σεβασμό τους στους υφιστάμενους υγειονομικούς περιορισμούς, βάσει των οποίων θα διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας. Άπαντες, πάντως, επανέλαβαν την άποψη που είχε εκφραστεί και προ ολίγων ημερών, δηλαδή την επιτακτική ανάγκη επιστροφής του ποδοσφαίρου στην κανονικότητα, η οποία σηματοδοτείται πρωτίστως από την προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα.

Επίσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις:

Να ζητήσει την τροποποίηση του του άρθρου 7 παρ. 6 του νόμου 4726, έτσι ώστε να ενταχθούν σε αυτό και οι αρχαιρεσίες των Ε.Π.Σ.

Ορίστηκε το Ο.Α.Κ.Α. ως έδρα του αγώνα Ελλάδα-Σουηδία (8/9/2021) για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022.

Εγκρίθηκαν τα θέματα ημερήσιας διάταξης και πρόσκλησης της τακτικής γενικής συνέλευσης (25/6/2021) της Ε.Π.Ο.

Εγκρίθηκε το χορηγικό πρόγραμμα των ερασιτεχνικών σωματείων και η δημιουργία Ινστιτούτου Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου κατόπιν σχετικής πρόταση της ΕΠΣ Ηρακλείου.

Εγκρίθηκε η κανονιστική επικαιροποίηση των κριτηρίων ισοβαθμιών στα Πρωταθλήματα ευθύνης Ε.Π.Ο. (διοργανώσεις ενός γύρου).

Ανατέθηκε στον κ. Στέφανο Σοϊλεμέ η ευθύνη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ποδοσφαίρου Άμμου.

Εγκρίθηκε η πρόταση επανέναρξης προπονήσεων των Εθνικών Ομάδων Νέων, Νεανίδων, Παίδων και Κορασίδων, οι οποίες ήταν αγωνιστικά ανενεργές τον τελευταίο χρόνο.