Η ευρωπαϊκή χώρα που δεν κατάφερε να κάνει απογραφή πληθυσμού κυβερνάται από ένα επιτελικό κράτος.

Αυτό το επιτελικό κράτος σχεδιάζει αυτή την περίοδο μια εμβληματική παρέμβαση για τη μείωση της ανεργίας, η οποία συνίσταται στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο καταγράφονται οι άνεργοι, ώστε να προκύπτουν λιγότεροι.

Σχεδιάζει επίσης τη λύση του τεράστιου προβλήματος των εκκρεμουσών συντάξεων, δίνοντας συντάξεις – ό,τι νά ‘ναι, με την επιφύλαξη ότι θα τις εκκαθαρίσει στο μέλλον.

Μια άλλη δράση που πιστώνεται στο επιτελικό κράτος είναι η πλήρης απραξία σε ό,τι αφορά την κερδοσκοπία του καρτέλ της ενέργειας, με το επιχείρημα ότι για τις θηριώδες ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος φταίει ο πόλεμος και για τον πόλεμο φταίνε οι ντόπιοι υποστηρικτές του Πούτιν, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει επίσης για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού και, κατά συνέπεια, για το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πρώτη σε νεκρούς ανά εκατομμύριο.

Αλλά επειδή η επιτελικότητα δεν μασάει από τέτοια, ο Πλεύρης ετοιμάζεται να ανακοινώσει την πλήρη άρση των μέτρων, γιατί, ως γνωστόν, ο κορωνοϊός δεν μεταδίδεται κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Κατά συνέπεια, δεν χρειαζόμαστε ούτε νοσοκομεία και ΜΕΘ, πράγμα με το οποίο διαφωνεί η έκθεση Τσιόδρα, την οποία όμως το επιτελικό κράτος έχασε.

Και όμως, παρ’ όλες αυτές τις επιτυχίες, τα ποσοστά της κυβέρνησης κατρακυλάνε. Περίεργο. Φαίνεται ότι ο κόσμος δεν γοητεύεται πλέον από την επιτελικότητα.