Η Τουρκία επιμένει σε μια λύση δύο κρατών στο Κυπριακό, με βάση την κυρίαρχη ισότητα των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων σε όλους τους τομείς, δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

“Αυτό το μοντέλο λύσης θα σημάνει ειρήνη και σταθερότητα για την περιοχή, ενάντια στις μονόπλευρες προσεγγίσεις”, έγραψε ε ο Οκτάιτ στο Twiiter .

«Δεν θα συμβιβαστούμε για την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», δήλωσε ο Οκτάι. Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει παραιτηθεί από το αδιέξοδο και επιμένει στο αδύνατο, είπε.

Ερντογάν για Κυπριακό: “Δεν πιστεύω ότι η επανάληψη των συνομιλιών θα έχει αποτέλεσμα”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι μία συνάντηση υπό τον ΟΗΕ, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό θα απέδιδε αποτελέσματα.

Χθες, ο ΟΗΕ και οι τρεις εγγυήτριες δυνάμεις στην Κύπρο απέτυχαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, για την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό. Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι θα υπάρξουν νέες συνομιλίες σε δύο ή τρεις μήνες.

«Δεν εμπιστεύομαι ή δεν πιστεύω τους Ελληνοκύπριους. Ποτέ δεν έχουν ενεργήσει τίμια» δήλωσε ο Ερντογάν μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. «Τώρα έχει πάει πίσω για 2-3 μήνες, αλλά ξανά, δεν πιστεύω ότι θα επιτευχθεί κάποιο αποτέλεσμα, επειδή δεν είναι τίμιοι» δήλωσε ο ίδιος.