Τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού «βλέπει» ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, ο οποίος μιλώντας σε συνέδριο της Goldman Sachs είπε χαρακτηριστικά ότι «η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων κατά του κορωνοϊού θα μειώνεται πιθανότατα με την πάροδο του χρόνου και ότι οι άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν μια τέταρτη δόση το φθινόπωρο για να αυξήσουν την προστασία τους κατά του ιού».

Όπως αναφέρει το CNBC, o Bancel της Moderna υποστήριξε ότι όσοι έλαβαν ενισχυτικές δόσεις εμβολίου το περασμένο φθινόπωρο πιθανών έχουν αρκετή προστασία για το χειμώνα, όμως τόνισε πως η αποτελεσματικότητα των ενισχυτικών δόσεων θα μειώνεται πιθανότατα κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, όπως συνέβη και με τις δύο πρώτες δόσεις.

Μάλιστα, τόνισε πως: «Θα εκπλαγώ όταν θα λάβουμε τα δεδομένα αυτά τις επόμενες εβδομάδες ότι (η ενισχυτική δόση) κρατάει καλά με την πάροδο του χρόνου – αναμένω ότι δεν θα κρατάει εξαιρετικά».

Σημείωσε πως ήδη κάποιες κυβερνήσεις, όπως αυτή του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νότιας Κορέας, παραγγέλνουν ήδη τις σχετικές δόσεις.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα χρειαστούμε ενισχυτικές δόσεις από το φθινόπωρο του 2022 και έπειτα», δήλωσε και τόνισε πως οι άνθρωποι που είναι ηλικιωμένοι ή έχουν υποκείμενα νοσήματα ενδέχεται να χρειάζονται ετήσιες ενισχυτικές δόσεις τα επόμενα χρόνια.

«Έχουμε πει πως πιστεύουμε ότι αυτός ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί… Θα πρέπει να ζήσουμε μαζί του» επανέλαβε.