Επεισόδια σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τον Κουφοντίνα – Ρίψη χημικών και αύρες (vid)

Έγινε και ρίψη χημικών στο Σύνταγμα, και συνεχίστηκε στα Προπύλαια και στην Ιπποκράτους, ενώ δεύτερη Αύρα έριξε νερό στους διαδηλωτές που έφτασαν στα Προπύλαια και είχαν ανοίξει πανό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη στο Σύνταγμα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα που άρχισε απεργία πείνας στις 8 Ιανουαρίου 2021 με αίτημα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και απεργία δίψας.

Λίγο μετά τις 18:00 επικράτησε ένταση με την αστυνομία να προχωρά σε ρίψη νερού με την «Αύρα», ενώ υπήρξαν και προσαγωγές, όταν οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη συμβολή της Σταδίου με την πλατεία Συντάγματος και οι αστυνομικοί τους απώθησαν.

Έγινε και ρίψη χημικών στο Σύνταγμα, και συνεχίστηκε στα Προπύλαια και στην Ιπποκράτους, ενώ δεύτερη Αύρα έριξε νερό στους διαδηλωτές που έφτασαν στα Προπύλαια και είχαν ανοίξει πανό.

Οι ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονται στο σημείο δεν επιτρέπουν στους συγκεντρωμένους να πλησιάσουν στο Σύνταγμα και, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης αντιτίθεται λέγοντας πως οι αστυνομικοί δρουν με παράνομο τρόπο.

Σημειώνεται πως από τις 16:30 έκλεισε ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα. Αυτήν την ώρα είναι ανοιχτή η Πανεπιστημίου.

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου κ. Καμπαγιάννη:

Υπενθυμίζεται πως νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες καθώς και οι δηλώσεις της συνηγόρου του Δημήτρη Κουφοντίνα, πως ο κρατούμενος που νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας υπέστη οξεία νεφρική ανεπάρκεια λόγω της απεργίας πείνας και δίψας που ακολουθεί.