Επανέρχεται η συζήτηση για νέα μέτρα, αυτή τη φορά στις «μωβ» περιοχές.

Όσο οδεύουμε προς τον χειμώνα και οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει», έρχονται νέοι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και… άρον – άρον νέα μέτρα.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, αν και η κυβέρνηση αποφάσισε προ ημερών την άρση όλων των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές, όπως την απαγόρευση της κυκλοφορίας και επέλεξε τον περιορισμό στην διασκέδαση των ανεμβολίαστων τα τελευταία 24ωρα μπήκαν στο τραπέζι νέα μέτρα.

Ειδικότερα, μόλις δώδεκα μέρες νωρίτερα, στις 6/10 ο υπουργός Υγείας ανακοίνωνε το τέλος των επιπλέον μέτρων στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, παράλληλα με πλήρη ελευθερία για τους εμβολιασμένους. Σήμερα όμως τα πράγματα αλλάζουν ξανά σε χρόνο ρεκόρ με το υπουργείο Υγείας να βολιδοσκοπεί νέα μέτρα στις περιοχές που η μεταδοτικότητα του κορονοϊού συνεχίζεται ακάθεκτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και τα μέλη της Επιτροπής δηλώνουν άγνοια περί «συζήτησης νέων μέτρων», άλλες πηγές αναφέρουν ότι αυτές είναι προχωρημένες στο Υπουργείο Υγείας και μάλιστα προκρίνεται η χρήση μάσκας παντού και η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ συγκεκριμένων περιοχών.

Οι διαρροές για τα νέα μέτρα έχουν πάντως δημιουργήσει εκνευρισμό στα μέλη των «33» και από όσα πολύ προσεκτικά μεταφέρουν φαίνεται πως θα τους ζητηθεί, τις επόμενες ώρες, να εξετάσουν νέα μέτρα στα πλαίσια του «φρεναρίσματος» της μεταδοτικότητας.

Μάλιστα φαίνεται ότι θα έχουμε και μια καινούργια παλέτα χρωμάτων στις πολύ επιβαρυμένες περιοχές με το «μωβ» να αντικαθιστά σε κάποιες περιπτώσεις το «κόκκινο».

Αμέσως μετά τις ανακοινώσεις Πλεύρη, η επιτροπή των «33» δεν ψήφισε ποτέ την πλήρη άρση των μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές και επιπλέον όσοι έλεγαν ότι έπρεπε ήδη να υπάρχει έτοιμο «plan b» δικαιώνονται πολύ νωρίτερα από όσο κάποιοι πίστευαν.

Επίσης από την ώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση των νέων μέτρων εκ του αποτελέσματος καταλαβαίνουμε ότι ήταν πολύ πρόωρη η ολική άρση των μέτρων και πως αυτή θα έπρεπε να έχει γίνει βήμα – βήμα και κυρίως να είχε προηγηθεί μια τεράστια εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου υπέρ του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ οι περιοχές που πάνε για μωβ και να τους επιβληθούν νέα μέτρα είναι στη Βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ αυτών είναι η Δράμα, η Λάρισα, η Ημαθία, η Ξάνθη και η Πιερία στις οποίες αναμένεται να εφαρμοστεί η χρήση μάσκας παντού και η διπλή μάσκα στα λεωφορεία.

Και ένα από τα ερωτήματα στα οποία επιβάλλεται απάντηση χωρίς καθυστερήσεις είναι το εξής: Αν σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας χρειάζεται διπλή μάσκα μέσα στα ΜΜΜ, σε αυτά της Αττικής και της Θεσσαλονίκης τι πρέπει τελικά να γίνει;