Με επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για εξαπάτηση του ελληνικού λαού αναφορικά με τις φοροελαφρύνσεις που υποσχέθηκε και δεν κάνει πράξη για την μεσαία τάξη τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε συνειδητά ο Μητσοτάκης εξαπατούσε τον ελληνικό λαό όταν μιλούσε για 4ο μνημόνιο ή όταν με απίστευτο λαϊκισμό έβαλε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην αρχή της συνέντευξης ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση προχώρησε σε ένα μικρό απολογισμό. «Το κρίσιμο για μένα είναι ότι οι βασικοί λόγοι επετεύχθησαν. Όταν παρέλαβα τη χώρα ήταν στην μέση μιας κρίσης ανθρωπιστικής. Δεν είχαμε να δώσουμε μισθούς και συντάξεις. Καταφέραμε να βγούμε από την κρίση και να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους».

«Περάσαμε δύσκολες στιγμές και στις ελληνοτουρκικές κρίσεις. Παρά τις δυσκολίες, τις αδυναμίες, τα λάθη ή τις παραλείψεις καταφέραμε την αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, όπως έγινε με την Συμφωνία των Πρεσπών».

«Ήταν επείγουσα ανάγκη να αναβαθμίσουμε τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας με την πολιτική μας στα Βαλκάνια, οι τριμερείς που κάναμε βάδιζαν όλα σε ένα σχέδιο».

Δεν θα κάνω ότι μου έκανε ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα βγω να λαϊκίσω στα εθνικά θέματα της χώρας για λίγους ψήφους όπως έκανε ο ίδιος. Θα δώσω την συναίνεση μου όπου χρειάζεται.

Πέρσι ασκούσατε κριτική, την ώρα που δίναμε 800.000.000 κοινωνικό μέρισμα και μιλούσατε για ψίχουλα και για τους «φιλοξενούμενους» που δεν το έπαιρναν. Τώρα πανηγυρίζουν γιατί δίνουν 175.000.000 σε 200.000 άτομα.

Με κατηγορούσαν επί 3 χρόνια ότι δίναμε ψίχουλα. Αλλά αυτά τα ψίχουλα έδιναν την δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να περάσουν καλά τις γιορτές τους.

Χορταίνει κανείς με υποσχέσεις; 3 εκ. άνθρωποι θα ψάξουν και δεν θα βρουν τα χρήματα που έπαιρναν.

3 δις μέτρα υπέρ των πολιτών πήραμε εμείς. 400 εκ. αυτοί δώσανε σήμερα και παρουσιάζεται ότι «άνοιξαν οι ουρανοί και πέφτουν τα βαλάντια».

Μόνιμο μέτρο ήταν η 13η σύνταξη και θα δινόταν ολόκληρη μόλις θα είχαμε δημοσιονομικό χώρο. Η Ν.Δ. θα χρειαστεί να ξεψηφίσει τη μονιμότητα του μέτρου της 13ης σύνταξης.

«Η Ν.Δ. προχωρεί σε μια σταδιακή ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Η μέση επιβάρυνση των μη μισθωτών θα είναι 500 ευρώ ετησίως. Η μεσαία τάξη αντί να δει ελαφρύνσεις θα δει επιβαρύνσεις».

«Η ρητορική μας ήταν ρητορική μάχης. Δεν θα φεύγαν οι δανειστές πάνω από το κεφάλι μας αν δεν επιδεικνύαμε συνέπεια.»

«Είναι δυνατόν να μην θέλει κανείς να υπάρχει ευταξία; Είναι δυνατόν να μην θέλει κανείς την νομιμότητα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.