Με περιπαικτική διάθεση ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, ο οποίος στην αρχή της τοποθέτησής αναφέρθηκε στην απόρριψη του αιτήματος άρσης ασυλίας του, αλλά και στη «συγγνώμη» μέσω Twitter που ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη.

«Θέλω να αναφερθώ στον απόλυτο εξευτελισμό του πολιτικού άνδρα, που – αν και κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης – ζητά συγγνώμη από έναν εκδότη, επειδή οι βουλευτές δεν ήραν την ασυλία μου. (…) Μόνο αν σε κρατάει από κάπου πολύ χοντρά παίρνεις θέση σε αυτό το ζήτημα», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης.

Στη συνέχεια, ο κ. Πολάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ψεύδεται όταν λέει ότι έχουν πληρωθεί οι επικουρικοί εργάζομενοι στο ΕΚΑΒ, αφού «από αύριο βγαίνουν σε επίσχεση, σύμφωνα με το σωματείο τους». Τέλος, αναρωτήθηκε σχετικά με το αν θα ζητηθούν ευθύνες για την υπόθεση του ΕΚΕΑ, το οποίο έμεινε χωρίς αντιδραστήρια για δέκα ημέρες ενώ ρώτησε εάν είναι «επιτρεπτό διοικητές νοσοκομείων να φεύγουν στη το μεσημέρι για να κάνουν εκπομπές», αναφερόμενος σε δοικήτρια που φέρεται να κάνει εκπομπή στο Blue Sky. «Ο Θεός συγχωρεί, ο Παύλος ποτέ», είπε στο τέλος της ομιλίας του, αφήνοντας αιχμές για τον χειρισμό υποθέσεων από τραπεζίτες.