Σήμερα, Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, δίδονται χρήματα σε 3.811 δικαιούχους του επιδόματος των 534 ευρώ του Ιουλίου και του Αυγούστου, ενώ αύριο άλλοι 29.000 δικαιούχοι του προγράμματος «Συνεργασία» θα λάβουν το επίδομα των 534 ευρώ.

«Τρύπα» του συστήματος

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open TV φαίνεται να υπάρχει «τρύπα» στο σύστημα καταβολής των συγκεκριμένων επιδομάτων, καθώς πολλές επιχειρήσεις κυρίως στον κλάδο του επισιτισμού φαίνεται να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους τους που τους ζητούν να επιστρέψουν το επίδομα, που λαμβάνουν μετά τους μήνες που δουλεύουν. Mάλιστα υπάρχουν πολλές καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο του Open TV.

Eιδικότερα το επίδομα των 534 ευρώ λαμβάνουν οι εργαζόμενοι:

1.σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.351.254 € στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.809.

2.σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό Συνεργασία για τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 87.040,22 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 347.

3.σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό Συνεργασία για τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 164.079,41 € στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 655.