Ραγδαία είναι η επιδείνωση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα καθώς εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Το Γενικό Νοσοκομεία Λαμίας με επίσημη ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το «ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην ΜΕΘ, σήμερα 05/03/2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια, συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών, και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες αντιμετώπισής της».

Νωρίτερα, οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας που παρακολουθούν τον απεργό πείνας κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα είχαν ανακοινώσει στον προσωπικό γιατρό του ότι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ενυδάτωση του απεργού πείνας με ορό παρά τη θέλησή του. Η κίνηση κατά τους ίδιους είναι επιβεβλημένη προκειμένου να μην πεθάνει άμεσα.

Ο Δημήτρης Ζδούκος από την πλευρά του ως προσωπικός γιατρός του απεργού πείνας ζήτησε να μην γίνει καμία ενέργεια παρά την θέληση του Δημήτρη Κουφοντίνα και ζήτησε να επισκεφτεί άμεσα τον κρατούμενο.

Τα παραπάνω έρχονται ενώ συνεχίζεται ο αγώνας της ομάδας δικηγόρων που υποστηρίζει τον κρατούμενο να βρει διέξοδο για να κριθεί το αίτημά του για μεταγωγή στον Κορυδαλλό, όπως ορίζει ο νόμος.

Στον αγώνα αυτό συνεχίζουν να συντάσσονται χιλιάδες πολίτες, με τις κινητοποιήσεις να είναι συνεχείς. Στην Αθήνα έγινε και την Πέμπτη μαζική πορεία συμπαράστασης για τέταρτη συνεχή ημέρα.

Μετά την απόρριψη του αιτήματος διακοπής έκτισης ποινής από το δικαστικό συμβούλιο της Λαμίας, η διαδρομή «από τον Άνα στον Καΐάφα» συνεχίζεται, με την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών της οποίας ηγείται η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου να αναμένεται να αποστείλει απάντηση σήμερα ή το Σάββατο, στο αίτημά του.

Ο ίδιος ο Δ. Κουφοντίνας με δήλωσή του από τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας σημειώνει ότι «συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι να ακυρωθεί η παράνομη μεταγωγή μου στον Δομοκό και να με μεταφέρουν στον Κορυδαλλό, όπως προβλέπει ο νόμος τους, που τον ψήφισαν ειδικά για μένα. Πολιτική είναι η απόφαση της μεταγωγής μου στον Δομοκό, πολιτικά να το λύσουν».