Δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Takvim αποθεώνει την τουρκική άσκηση «Μεσογειακή Καταιγίδα», μιλώντας για «τουρκική καταιγίδα» και σχολιάζει ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει από την υπεράσπιση της «Γαλάζιας Πατρίδας». Αναφερόμενη στο Oruc Reis, λέει πως Ελλάδα και ΕΕ έπαθαν… πανικό μόλις είδαν το ερευνητικό πλοίο και ξεκίνησε η άσκηση!

Σύμφωνα με το «Βαλκανικό Περισκόπιο», το δημοσίευμα γίνεται και πιο εμπρηστικό:

«Με τα μάτια μας στο αέριο και στο πετρέλαιο, η Τουρκία δεν επέτρεψε το ψεύτικο νταηλίκι. Η αποικιακή φλέβα της Ευρώπης ζωντάνεψε. Στο ένα χέρι με ένα καρότο και στο άλλο το ραβδί, προσπάθησε να αδράξει τους ενεργειακούς πόρους της Μεσογείου», σημειώνει το δημοσίευμα που προσπαθεί να εμψυχώσει τους Τούρκους τονίζοντας ότι 83 εκατομμύρια είναι ενωμένοι για να φέρει το Oruc Reis καλά αποτελέσματα από τις έρευνές του (στην ελληνική υφαλοκρηπίδα…)

«Η Άγκυρα έστειλε το ναυτικό και την αεροπορία  στην περιοχή σε μια επίδειξη δύναμης και όλοι στην Ευρώπη έχουν παγώσει», λέει το δημοσίευμα παρουσιάζοντας ως… ναυαγούς τους Ευρωπαίους, τον Νετανιάχου αλλά και Τούρκους πολιτικούς- αντίπαλους του Ερντογάν. Μάλιστα, με τίτλο «μασκαραλίκι» δείχνει τον Μακρόν να «βγάζει τη μάσκα του Μητσοτάκη, πίσω από τον οποίο κρύφτηκε για να επιτεθεί στην Τουρκία».