Σε κορύφωση βρίσκεται η πανδημία του κορονοϊού στην χώρα μας και το σύστημα υγείας ειδικά στην βόρεια Ελλάδα έχει γονατίσει. Μόνο το βράδυ έγιναν 70 εισαγωγές με κορονοϊό στην Θεσσαλονίκη.

Δραματική είναι η κατάσταση στην χώρα μας με τους αριθμούς των νεκρών από κορονοϊό να αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς. Σήμερα μέσα σε λίγες ώρες καταγράφηκαν 19 θάνατοι.

Ειδικότερα, χθες βράδυ κατέληξαν ένας 94χρονος και ένας 87χρονος σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, ένας 90χρονος και ένας 78χρονος σε νοσοκομείο της Βέροιας, ένας 68χρονος και ένας 84χρονος, και οι δύο με σοβαρά χρόνια νοσήματα στο ΑΧΕΠΑ και το «Παπαγεωργίου» αντίστοιχα, και ένας 82χρονος από το γηροκομείο της Αττικής κατέληξε στην Παμμακάριστο. Τις τελευταίες ώρες κατέληξαν επίσης 12 ασθενείς.

Ένας 74χρονος, ένας 76χρονος και ένας 78χρονος στο ΑΧΕΠΑ, δύο 83χρονες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, μία 81χρονη στο Παπανικολάου, ένας 86χρονος και ένας 88χρονος στο νοσοκομείο Γουμένισσας και Κιλκίς, ένας 49χρονος καρκινοπαθής στο Πανεπιστημιακό Αλεξανδρούπολης, ένας 43χρονος με νεοπλασία στο νοσοκομείο Βόλου, ένας 87χρονος και ένας 92χρονος σε Ευαγγελισμό και Αττικόν.

Στην Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι τραγική. Για τον λόγο αυτό μετέβη και στην πόλη εκτάκτως ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μόνο στο ΑΧΕΠΑ που εφημέρευε χθες οι εισαγωγές ήταν 70, ενώ μέσα σε ένα βράδυ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 30 διασωληνώσεις, με τις κλίνες ΜΕΘ να εξαντλούνται.

Πλέον, οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας ανέρχονται στους 885.