Από τις 8 το πρωί είναι ανοιχτές οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν Πρόεδρο και Κεντρική Επιτροπή. Η συμμετοχή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προσδοκία, με τα νέα μέλη που προσέρχονται να ψηφίσουν τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρατηρείται πολύ μεγάλη προσέλευση στα εκλογικά τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα. Τις πρώτες ώρες, μέχρι τις 12 το μεσημέρι, έχουν ήδη ψηφίσει 40.000 μέλη.

Με βάση τη μέχρι τώρα συμμετοχή αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές της Κουμουνδούρου, το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα σημείο είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Η δε προσέλευση είναι μαζική, τόσο στη συμμετοχή, όσο και στην περιφέρεια. Πιο αισιόδοξα στελέχη εκτιμούν ότι η προσέλευση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη και κάνουν λόγο για υπερδιπλασιασμό των νέων μελών, καθώς σε πολλές περιοχές υπάρχουν ήδη ουρές. Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ αν χρειαστεί θα υπάρξει και παράταση της ψηφοφορίας

Σύμφωνα με τις τελευταίε πληροφορίες, αρκετό κόσμο έχει αυτή τη στιγμή στο εκλογικό κέντρο του Ζωγράφου, όπως και στον Κολωνό, όπου κόσμος γράφεται επί τόπου ως μέλος του κόμματος, προκειμένου να στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα. Ουρές έχει και στο εκλογικό κέντρο της Ηλιούπολης, όπως και στο Γαλάτσι.