Συμπληρώνονται δύο χρόνια από την εκλογική νίκη της ΝΔ (7.7.2019) μεθαύριο, και η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τις επιτυχίες και τις νίκες της και σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας. Και σίγουρα θα παρουσιάσει και τις πολλές… μεταρρυθμίσεις της.

Περιμένουμε να δούμε την δοσολογία πανηγυρισμών και μετριοπάθειας, έχουμε όμως εμπειρία από τον αυτοθαυμασμό της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Μόνο που τις τελευταίες ειδικά μέρες έχουν ήδη φανεί και οι δυσκολίες και οι… μη επιτυχίες.

Έχει ομολογηθεί η αδυναμία διαχείρισης της οικονομικής πρωτίστως κατάστασης σε περίπτωση που έρθει το 4ο κύμα. Το οποίο έχει ήδη έρθει με την μετάλλαξη «Δέλτα» σε όλη την Ευρώπη, με τις συνέπειες να είναι ορατές πρώτα στον τουρισμό. Όπως έχουν ήδη φανεί και οι καθυστερήσεις πληρωμών σε διάφορους τομείς (αναδρομικά συντάξεων, πληρωμή επιδομάτων λόγω αναστολής εργασίας κ.ά.).

Αυτό όμως που ζει η κοινωνία είναι μακριά από τους όποιους πανηγυρισμούς. Η κυβέρνηση ισοπεδώνει τα βασικά εισοδήματα, προωθεί την απλήρωτη επιπλέον εργασία, εγκαταλείπει τους μικρομεσαίους (επιστροφή στο καθεστώς της δημοσιονομικής πειθαρχίας-λιτότητας), αρνείται να ελαφρύνει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, μειώνει την ρευστότητα στην αγορά, την ώρα μάλιστα που έρχεται νέο κύμα ακρίβειας.

Τα μηνύματα είναι εξόχως ανησυχητικά, με την κυβέρνηση να ζει το… μύθος της.