Δύο προσαγωγές έγιναν από την Αστυνομία μετά από παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της εφημερίδας Δημοκρατία, στην οδό Ερατοσθένους στο Παγκράτι.

Συγκεκριμένα, περίπου 25-30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο όπου φώναξαν συνθήματα υβριστικά για δημοσιογράφους και την εφημερίδα, ενώ έγραψαν ανάλογα συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου και πέταξαν τρικάκια.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 5 το απόγευμα και οι νεαροί παρέμειναν στο σημείο περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια αποχώρησαν, ενώ οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο προχώρησαν στις δύο προσαγωγές.

Δήλωση του Στ. Πέτσα για την επίθεση εναντίον της εφημερίδας “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

«Αυτοί που έβαλαν σήμερα στο στόχαστρο την εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”, πρόσθεσαν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των επιθέσεων εναντίον της Δημοκρατίας. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιου είδους φασιστικές επιθέσεις που στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας την επίθεση κατά της εφημερίδας «Δημοκρατία», από ομάδα νεαρών που έγραψαν συνθήματα στους τοίχους του απέναντι κτιρίου από την εφημερίδα και πέταξαν τρικάκια.

Αλ. Χαρίτσης: Καταδικαστέα η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία, προσβάλλει την ελευθεροτυπία

Η επίθεση εναντίον της εφημερίδας Δημοκρατία προσβάλλει την ελευθεροτυπία, έννοια κομβική για το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα. Ενέργειες σαν κι αυτές υπονομεύουν το δημόσιο διάλογο και είναι αυτονόητα καταδικαστέες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει την επίθεση με μπογιές και τρικάκια στα γραφεία της εφημερίδας “ Δημοκρατία”

Την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας «Δημοκρατία», καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

«Η Ελληνική Λύση καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο και εκφράζει την αγανάκτησή της για την επίθεση των ‘γνωστών – αγνώστων στα γραφεία της εφημερίδας ‘Δημοκρατία’», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το κόμμα και προσθέτει:

«Η εφημερίδα ‘άνοιξε πόλεμο’ μαχόμενη για τα εθνικά θέματα, την διαφάνεια στον Τύπο και τον πόλεμο σε γνωστούς ολιγάρχες, και ξαφνικά οι ‘αντιεξουσιαστές’ επιτέθηκαν εναντίον της εφημερίδας! Ποιους βολεύει αυτό; Τους ανθέλληνες, αυτούς που θέλουν να ελέγξουν τον Τύπο, ή τους ολιγάρχες;

Πάντως όχι την ίδια τη Δημοκρατία! Όσο και να εξυπηρετούν οι ‘αντιεξουσιαστές’ το σύστημα, η εφημερίδα ‘Δημοκρατία’ και η Δημοκρατία δεν τρομοκρατούνται», καταλήγει το κόμμα στην ανακοίνωσή του.