Αποκαρδιωτική είναι η κατάσταση της πρωτεύουσας του νομού Καρδίτσας μετά την πλημμύρα που δέχθηκε το βράδυ της Παρασκευής (18/9).

Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα νερά σε κάποια σημεία της και φυσικά λάσπες και χώματα από άκρη σε άκρη.

Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα οχήματα που παρασύρθηκαν ή καταπλακώθηκαν από σπίτια ή δέντρα, σκουπίδια σε κάδους εντός και εκτός (που παρασύρθηκαν από τα νερά)…, εμπορεύματα και αντικείμενα που πλημμύρισαν και καταστράφηκαν.

Καταστηματάρχες προσπαθούν για 2η ημέρα να μαζέψουν …τα ασυμάζευτα από τα μαγαζιά τους με τα περισσότερα να καταλήγουν στα σκουπίδια.

Ο Δήμος Καρδίτσας επίσης κάνει έκκληση να μην κινούνται Ι.Χ. αυτοκίνητα στην πόλη αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος καθώς πρέπει να κινούνται μεγάλα φορτηγά και απορριμματοφόρα για να καθαρίσει η πόλη.

Με το παρακάτω μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, απευθυνόμενους στους πολίτες, αναφέρθηκε στην καταστροφική πλημμύρα και τη θέση της δημοτικής αρχής.

«Καλημέρα στην πόλη που ξυπνάει σιγά – σιγά σε μια νέα δύσκολη πραγματικότητα. Οι ώρες που περάσαμε και που περνάμε είναι δύσκολες. Ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ωστόσο οι καταστροφές είναι πολύ μεγάλες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Ηδη απο το βράδυ της μεγάλης πλημμύρας είχαμε μιλήσει με τους αρμόδιους υπουργούς και το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκαν στο Δημαρχείο όπου ανακοίνωσαν σειρά μέτρων. Για αυτά θα σας ενημερώσω εντός της ημέρας. Γνωρίζω ότι έχουμε τεράστια προβλήματα. Άνθρωποι που κινδύνεψαν να πνιγούν, σπίτια και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν, υποδομές που υπέστησαν ανεπανόρθωτες καταστροφές. Ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει σε μεγάλο μέρος της πόλης, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι προβληματικές… η υδροδότηση σε ορισμένα σημεία έχει διακοπεί και τόσα άλλα… Όμως θα τα καταφέρουμε. Έχουμε περάσει στη ζωή μας πολλές δυσκολίες. Μία ακόμη είναι και αυτή. Θα ξαναφτιάξουμε την πόλη καλύτερη από ότι ήταν. Θα ξαναφτιάξουμε τα χωριά μας. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο κίνδυνος δεν έχει ακόμη παρέλθει. Υπάρχουν περιοχές που συνεχίζουν να δοκιμάζονται. Η δημοτική αρχή δεν έχει σταματήσει ούτε λεπτό να εργάζεται με στόχο αρχικά να μην έχουμε θύματα και κατά δεύτερο η επόμενη μέρα της καταστροφής, να είναι μια μέρα ενός καινούργιου ξεκινήματος. Καλημέρα σε όλους και όλες. Με κοινή προσπάθεια θα τα καταφέρουμε. Να θυμάστε ότι το καινούργιο που θα χτίσουμε θα είναι πολύ καλύτερο από αυτό που αφήνουμε πίσω μας.»

Δείτε τις φωτογραφίες ΕΔΩ

(Με πληροφορίες από karditsalive.net)