Κατά μέτωπο επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την κάλυψη που παρείχε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο μετά τη χθεσινή δημοσίευση της ιστοσελίδας meaculpa.gr (εκφράζει τις θέσεις του βουλευτή της ΝΔ), και η οποία δημοσίευε ονόματα ανήλικων παιδιών που μοιάζουν ξένα.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζοντας ότι η σιωπή του πρωθυπουργού «ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων», προσθέτει ότι «οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές.


Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με πρωινή της ανακοίνωση καλούσε τον πρωθυπουργό να διαγράψει από την ΚΟ της ΝΔ τον Κ. Μπογδάνο.

«Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το υπουργείο Υγείας».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, τον κ. Λοβέρδο οποίος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας και την καταψήφιση ευρωβουλευτών της ΝΔ στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, σχολιάζει:

«Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Μπογδάνος ενώ χθες απειλούσε με αγωγές, αναφορικά με την ανάρτηση του meaculpa.gr, σήμερα επανήλθε προσπαθώντας να τα μαζέψει. Ο ίδιος έκανε λόγο για σφάλμα στο οποίο υπέπεσε -έκανε retweet το δημοσίευμα με το ονοματεπώνυμο παιδιών νηπιαγωγείου- και πρόσθεσε ότι η «το δε σάιτ, που δεν μου ανήκει, σήμερα διέκοψε τη συνεργασία με τον υπεύθυνο για αυτό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι δικαιολογίες του Μπογδάνου για τη φασιστική αποκάλυψη των ονομάτων νηπίων είναι τραγικές. Ακόμη πιο τραγική είναι η στάση του κ. Μητσοτάκη. Με τη σιωπή του ουσιαστικά επικροτεί το κρεσέντο μισανθρωπισμού του βουλευτή του εναντίον νηπίων, αντί να τον διαγράψει. Δεν τόλμησε να τον διαγράψει γιατί ο ίδιος είναι Μπογδάνος. Μπορεί να τον κρατάει εφεδρεία για το Υπουργείο Υγείας.

Δεν προξενεί καμία εντύπωση. Τα ίδια έκανε και με το σεξιστικό παραλήρημα του κ. Καλλιάνου κατά 17χρονης, που έχει καταγγείλει βιασμό. Τα ίδια έκανε και όταν ο κ. Λοβέρδος νομιμοποιούσε την ενδοοικογενειακή βία λέγοντας ότι μπορεί κάποιος να χτυπά τη γυναίκα του αλλά να είναι καλός πατέρας. Και όταν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφιζαν το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Έχοντας μαζέψει ό,τι ακροδεξιό απολειφάδι υπάρχει στη ΝΔ και υπουργοποιώντας τους υμνητές της Χούντας ο κατά τα άλλα «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης ψαρεύει στα θολά νερά της Χρυσής Αυγής.