Στα πρωτοσέλιδα όλων των τουρκικών εφημερίδων το Σάββατο 25 Ιουλίου δεσπόζει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Αγία Σοφία, χωρίς ωστόσο να λείπουν και τα δηκτικά σχόλια και οι τίτλοι κατά της Ελλάδας. Αναλυτικότερα:

Σαμπάχ

Η παρακαταθήκη του Πορθητή δεν είναι θλιμμένη πια

Χουριέτ

Η πρώτη προσευχή με 350 χιλιάδες άτομα: Πένθιμες καμπάνες στην Ελλάδα

Γενί Σαφάκ

Η μεγαλοπρεπής επιστροφή της ιστορίας: Η Ελλάδα σε πένθος – Κυμάτισαν μεσίστιες οι σημαίες, σημειώνει επίσης η εφημερίδα

Τουρκιγέ

Να είναι ευλογημένη: Οι αλυσίδες της αιχμαλωσίας έσπασαν. Οι πιστοί αγκάλιασαν το τζαμί της Αγίας Σοφίας, που επέστρεψε στο πραγματικό της καθεστώς

Σοζτζού

«Ελεύθερα στην Αγία Σοφία, αλλά στη Λωζάνη απαγόρευση»: Η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της στηλιτεύει την παντελή έλλειψη μέτρων πρόληψης κατά του κορονοϊού χθες κατά τη διάρκεια της προσευχής στην Αγία Σοφία, ενώ παράλληλα για… λόγους κορονοϊού η κυβέρνηση απαγόρευσε τις εκδηλώσεις για την επέτειο της συνθήκης της Λωζάνης, με την οποία ιδρύθηκε το τουρκικό κράτος.

Τζουμχουριέτ

Στο άνοιγμα της Αγίας Σοφίας προσβολή στον Ατατούρκ

Ακσάμ

Ιστορική Παρασκευή

Καράρ

Ενθουσιασμός για την Αγία Σοφία

Γενί Ακίτ

Γιορτή για την Αγία Σοφία: Η Ελλάδα στο πένθος, μεγάλος ενθουσιασμός από τους πιστούς

Ερντογάν: Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο ανοιχτή η Αγία Σοφία

«Ο πρόεδρός μας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή από σήμερα και στο εξής το τζαμί της Αγίας Σοφίας να παραμένει ανοιχτό επί 24 ώρες. Το τέμενος της Αγίας Σοφίας θα είναι μονίμως ανοιχτό πλέον επί 24 ώρες. Ευχαριστούμε τον πρόεδρό μας», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο Αλί Γερλίκαγια.

Την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, είχε ανακοινωθεί ότι η Αγία Σοφία θα παρέμενε ανοιχτή μέχρι τα ξημερώματα σήμερα και στη συνέχεια θα έκλεινε για 6 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μετατροπής της σε τέμενος.