Στη διάρκεια της απογευματινής εκπομπής του στο Mega, τη «Live News», πληροφορήθηκε ο Νίκος Ευαγγελάτος την προκήρυξη της απεργίας στα κανάλια και έτσι περιόρισε τη διάρκειά της. Τόνισε, όμως, δυο φορές ότι διαφωνεί με την απεργιακή κινητοποίηση, έστω και αν, όπως παραδέχτηκε, «το αίτημα είναι δίκαιο για να μείνουν οι θέσεις εργασίας στα κανάλια (…) δίκαιο για όλους εμάς τους εργαζόμενους». Προσωπική του άποψη, πρόσθεσε (γιατί «δεν κρύβομαι») είναι ότι θα πρέπει να είμαστε εδώ και να το στηρίζουμε (σημ.: το αίτημα) μιλώντας, όχι να σιγήσουμε». Την άποψή του στήριξε και με τη γλώσσα του σώματος, καθώς και με χαρακτηριστικές εκφράσεις στο πρόσωπο, όπως φαίνεται στις δύο φωτογραφίες με σκρινσότ.

Είπε για τη ακρίβεια:

«Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ενημερωθήκαμε ότι έχει κηρυχθεί μια απεργία – απεργία από τις δημοσιογραφικές ενώσεις– από σήμερα στις 6 το απόγευμα μέχρι αύριο στις 6 το απόγευμα (γκριμάτσα). Θέλω να σας πω ότι προκηρύχθηκε αυτή η απεργία, δεν ερωτήθημεν… οι δημοσιογράφοι (σημ.: ηρωτήθημεν είναι το σωστό). Έχει προκηρυχθεί όμως από τις Ενώσεις μας. Είμαι αντίθετος με αυτό. Το αίτημα της απεργίας είναι δίκαιο. Είναι το να έχουν τα τηλεοπτικά κανάλια την υποχρέωση να έχουν τετρακόσιους υπαλλήλους οπωσδήποτε και να μην αναιρεθεί αυτό. Το όπλο μας όμως είναι η ενημέρωση, είναι η φωνή μας, είναι η παρουσία μας, είναι η πένα μας. Το να σιωπήσουμε είναι στην ουσία σαν να συνεργούμε σε αυτό. Γι’ αυτό και διαφωνώ με αυτήν την απεργία. Θα σεβαστώ την απόφαση, αλλά θέλω να είναι πολύ καθαρή και η δική μου θέση. Όπως σε όλα τα πράγματα σας την εκφράζω γιατί δεν κρύβομαι. Δεν θεωρώ ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος διεκδίκησης για ένα σωστό αίτημα. Έπρεπε να είμαστε εδώ, έπρεπε να σας μιλάμε, να σας λέμε το πρόβλημα και όχι να πάμε να κλειστούμε στο σπίτι μας. Ξαναλέω ότι θα σεβαστώ αυτήν την απόφαση, αλλά η διαφωνία μου είναι αυτή και την εξέφρασα.

Απεργία «έστω και εν μέσω κορωνοϊού»

Αργότερα, και ενώ ακολούθησε ένα σύντομο θέμα σχετικά με τα εμβόλια, έκανε τη αποφώνηση αναφέροντας:

«Αναγκαστικά κλείνουμε την εκπομπή, κλείνουμε νωρίτερα, σας είπα το γιατί: προκηρύχθηκε η απεργία των δημοσιογράφων. Το αίτημα είναι δίκαιο για να μείνουν οι θέσεις εργασίας στα κανάλια. Δίκαιο αίτημα για όλους εμάς τους εργαζόμενους στα κανάλια. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πρέπει να είμαστε εδώ και να το στηρίζουμε μιλώντας, όχι να σιγήσουμε. Η απόφαση των δημοσιογραφικών Ενώσεων είναι να γίνει μια 24ωρη απεργία, έστω και εν μέσω κορωνοϊού –τέλος πάντων (γκριμάτσα). Άρα μέχρι αύριο το απόγευμα δεν θα υπάρχουν ενημερωτικές εκπομπές. Καλό απόγευμα»