Ομάδα από εργαζόμενους στην εστίαση έπιασε εξαπίνης την αστυνομία φτάνοντας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου άνοιξε πανό.

Συγκεκριμένα λίγο πριν από τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης (16.12.2020) όταν εργαζόμενοι έκαναν αιφνιδιαστική διαμαρτυρία έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

«Προχωρήσαμε σε μια αιφνιδιαστική κίνηση. Μας έχουν προσαγάγει. Ένα απλό πανό με τρία άτομα πήγαμε και σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου και μας είπαν ότι απαγορεύεται. Μας πάνε στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων. Τηρήσαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα του lockdown. Πήγαμε τρεις εκλεγμένοι, θεσμικοί του κλάδου της εστίασης για να ανοίξουμε ένα πανό.

Εχουμε τις άδειες μετακίνησης, δεν ήθελαν να τις δουν οι κύριοι αστυνομικοί και μας πάνε στο τμήμα» είπε στο Open ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος Εργαζομένων Τουρισμού κι Επισιτισμού.

«Σταθήκαμε απέναντι από το Μέγαρο Μαξίμου, τρία άτομα, σηκώσαμε ένα πανό, είπαμε στον επικεφαλής της Αστυνομίας ότι θα μείνουμε 10 λεπτά και θα αποχωρήσουμε και μας πάνε στο τμήμα», πρόσθεσε.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν μηχανές της ΔΙΑΣ, που απομάκρυναν τους εργαζόμενους και τους προσήγαγαν για εξακρίβωση στοιχείων όπως δήλωσε στο OPEN ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος των εργαζομένων τουρισμού και επισιτισμού.

Για τη διαμαρτυρία, σύμφωνα με το OPEN, δεν είχε ενημερωθεί η αστυνομία.