Δυνατά και αδύνατα σημεία είχαν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, όπως κατέγραψαν τα αποτελέσματα της έρευνας της εταιρείας Prorata για λογαριασμό της «Εφ.Συν.».Remaining Time-0:00FullscreenMute

Στα ευρήματα που ξεχωρίζουν και με βάση τα ξεχωριστά κοινά στα οποία απευθύνθηκαν (17 ετών και άνω, που παρακολούθησαν τις εξαγγελίες), το 45% δήλωσε ικανοποιημένο από την παρουσία του πρωθυπουργού.

Τα ποσοστά στο ίδιο ερώτημα για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αντίστοιχα 50% και 49%.

Βελτίωση της κατάστασης στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, εφόσον υλοποιηθούν όσα εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, προβλέπει το 38% – η κατάσταση θα βελτιωθεί, εκτίμησε το 54% όσων άκουσαν τον κ. Τσίπρα.

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη θα υλοποιηθούν, απάντησε το 47%, ενώ στο ίδιο ερώτημα για τις εξαγγελίες Τσίπρα το ποσοστό ήταν 40%.

Θυμό ένιωσε το 43% των πολιτών που παρακολούθησαν τον πρωθυπουργό και το 34% όσων παρακολούθησαν τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, απογοήτευση το 44% όσων άκουσαν τον κ. Μητσοτάκη και το 36% τον κ. Τσίπρα, ενώ αισιοδοξία ένιωσε το 31% του ακροατηρίου του πρώτου και το 35% του δεύτερου.

Ως προς ορισμένα πιο εξειδικευμένα μέτρα της κυβέρνησης, θετικά υποδέχτηκαν σε ποσοστό 56% το μέτρο της μείωσης του φόρου των επιχειρήσεων από το 24% στο 22%, ενώ σημαντική χαρακτήρισε το 63% την επιδότηση για το σύνολο του πληθυσμού ώστε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος να μην αυξηθεί σημαντικά για τους εγχώριους καταναλωτές.

Η θεσμοθέτηση αύξησης κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ήταν μια δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα που σχολιάστηκε θετικά για το 77%, ωστόσο το 53% εκτίμησε ότι δεν θα το εφάρμοζε, αν κυβερνούσε.

Τέλος, τη συμφωνία του με την άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και 10.000 σε βάθος τριετίας εκφράζει το 81% όσων είδαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όμως το 56% πιστεύει ότι δεν θα μπορούσε να το υλοποιήσει.