«Ούτε ένα ευρώ μέτρων δεν έχει αρχίσει να υλοποιείται από τα 500 δισ. ευρώ που αποφάσισε το Eurogroup, κι ας είναι το ποσό αυτό τρεις φορές παρακάτω από αυτό που ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ως μίνιμουμ, αλλά και από αυτό που θεωρεί και η Κρ. Λαγκάρντ και η Κομισιόν ως απαραίτητο», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαδημούλης στην τηλεόραση «Πατρίδα TV» της Χίου και τόνισε πως «χρειαζόμαστε ένα ισχυρό Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ανασυγκρότηση και τον περιορισμό της ύφεσης».

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό «πρέπει να χρηματοδοτηθεί από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και να μην επιβαρύνει τα χρέη των κρατών-μελών, δηλαδή να δίνει επιχορηγήσεις και όχι δάνεια, που θα οδηγήσουν σε νέα μνημόνια». «Όσο καθυστερεί να ολοκληρωθεί αυτό το πακέτο, τόσο μεγαλώνει η ύφεση», υπογράμμισε.

Ο Δημ. Παπαδημούλης επισήμανε, στο μεταξύ, ότι «η Ελλάδα είναι στον πάτο όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας σε σύγκριση με τα λοιπά κράτη-μέλη της Ε.Ε.», και σημείωσε πως «το γεγονός αυτό, από κοινού με την έλλειψη πολιτικής βούλησης από τη Νέα Δημοκρατία να χρησιμοποιήσει ένα μέρος από το “μαξιλαρι” των 37 δις. ευρώ θα οδηγήσει την Ελλάδα να είναι πρωταθλήτρια στην ύφεση και την ανεργία».

«Ενώ στα υγειονομικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει καλό βαθμό, απολαμβάνοντας τη στήριξη της αντιπολίτευσης, στον τομέα της οικονομίας επιλέγει την ανοσία της αγέλης σε όφελος των ισχυρών», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η χώρα μας «διαθέτει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα, που δεν το έχουν η Ιταλία ή η Ισπανία -το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ».

«Έπρεπε πριν απλωθεί η φωτιά της ύφεσης, όπως προτείναμε κοστολογημένα και τεκμηριωμένα, να αξιοποιηθεί. Δυστυχώς ορισμένοι βλέπουν την κρίση ως ευκαιρία για να μειώσουν μισθούς και να καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα. Δεν θα την πληρώσουν, όμως, μόνο οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, αλλά η μεσαία τάξη στο σύνολό της», συνέχισε.

Τέλος, σχετικά με το προσφυγικό, που απασχολεί και το νησί της Χίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Χρειάζεται αποσυμφόρηση των νησιών και αναλογική μετεγκατάσταση των προσφύγων σε όλη την ΕΕ.

Δυστυχώς, όπως και στην οικονομική κρίση του 2009-10 οι Ελληνες ζήσαμε το έλλειμμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, έτσι το ζούμε και στην προσφυγική κρίση. Πολύ φοβάμαι ότι θα το ξαναζήσουμε και στην οικονομική κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού».