Τη δική του απάντηση στις καταγγελίες περί παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ερευνάται από τη Βουλή για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis.

«Στην ηλικία που είμαι δεν με ενδιαφέρει η ποινική αλλά η ηθική διάσταση. Η επιτροπή έχει παρανομήσει και ίσως κάποια στιγμή να λογοδοτήσει για κατάχρηση εξουσίας. Όταν αποχώρησα (σ.σ. από την Προανακριτική Επιτροπή) δεν είχα πει ούτε το 1/10 όσων ήθελα να πω» δήλωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega».

Κάνοντας δε λόγο για «παραβίαση των δικαιωμάτων του» και για «στρατοδικείο, επικαλέστηκε το δικαίωμα να μην δέχεται ερωτήσεις στην Προανακριτική.

«Τους είπα “Δώστε μου ένα κατηγορητήριο να σας απαντήσω σε δέκα λεπτά”» έσπευσε να επισημάνει, παράλληλα, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει την κλήτευση τριών μαρτύρων, ανάμεσα στους οποίους και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι δεν είχε το θάρρος να εμφανιστεί στην Προανακριτική, παρότι «θα είχε την ασφάλεια της πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ». «Αν είχε το θάρρος ο κ. Σαμαράς να εμφανιζόταν στην Προανακριτική».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο ενός Ειδικού Δικαστηρίου, ο κ. Παπαγγελόπουλος ήταν σαφής: «Πώς προδικάζουν την απόφαση που θα βγάλουν η Βουλή και το δικαστικό συμβούλιο; Αυτό και μόνο δείχνει ότι ορισμένοι προδικάζουν. Κάποιοι μου ετοιμάζουν και κελί στον Κορυδαλλό».

Ειδική μνεία έκανε και στις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, υποστηρίζοντας ότι ο τελευταίος έχει διαπράξει το αδίκημα της κατασκοπείας, ενώ κάλεσε τις αρχές να διατάξουν πραγματογνωμοσύνη για την προέλευση του ηχητικού.

Επεσήμανε δε ότι τα σημεία, στα οποία ο Νίκος Παππάς φέρεται να αναφέρεται στο πρόσωπο του -λέγοντας ότι «έχει δική του ατζέντα» και ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά»- είναι παραποιημένα και ακατάληπτα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος ερευνάται από τη Βουλή για ενδεχόμενες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις οδήγησαν στον εισαγγελικό έλεγχο 10 πολιτικών προσώπων, η πλειοψηφία των οποίων εντέλει απαλλάχθηκε.