Κατάπτυστο τερατούργημα χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας, καλώντας την κυβέρνηση να το αποσύρει καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα το καταργήσει στην πράξη ο λαός.

«Τολμήσατε να βγάλετε από τα συρτάρια σας αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο και να το φέρετε στην Βουλή. Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα θα εφαρμοστεί. Όπως το βγάλατε έτσι θα το βάλετε στο συρτάρι ψηφισμένο. Θα σας αναγκάσει ο κόσμος της εργασίας» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι στο στόχαστρο της κυβέρνησης δεν μπαίνουν οι «μπαχαλάκηδες και προβοκάτορες του κινήματος», αλλά το σύνολο των διαδηλώσεων.

«Γιατί το φέρνετε αυτό το νομοσχέδιο; Όλα αυτά που λέτε περι τάξης αφήστε να τα λένε τα παπαγαλάκια σας. Το σχέδιο νόμου σας ξεμπροστιάζει. Είναι απόδειξη ότι η αντεργατική πολιτική θα κλιμακωθεί μπροστά στην καπιταλιστική κρίση» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι «Θα ακολουθήσει νέο αντιλαϊκό πακέτο με μέτρα. Δεν χρειάζεται να σας επιβάλλουν νέα μέτρα για το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα τα πάρετε μόνοι σας. Μπορεί να καμαρώνετε ότι θα έχουν την σφραγίδα της δικής σας κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο έκτρωμα είναι απόδειξη σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός των μέτρων. Ομολογείτε την ανησυχία σας ότι οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετρούν νέες απώλειες».

«Η πραγματική ιστορία που είμαστε υπερήφανοι και θα είναι τα παιδιά και εγγόνια μας είναι οι αγώνες στους δρόμους της Αθήνας και της Ελλάδας. Οι κινητοποιήσεις κόντρα στα ιδιώνυμα κράτησαν ζωντανή την φλόγα του αγώνα και της αξιοπρέπειας» τόνισε στο τέλος.