Την άποψη ότι ο Νίκος Παππάς έχει δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, εξέφρασε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της βουλής, Δημήτρης Βίτσας.

Όπως είπε ο κ. Βίτσας του προκαλεί εντύπωση πως «όταν γίνεται λόγος για υποκλοπές, για τέτοιου είδους πράγματα, πάντοτε αυτά βρίσκονται στα χέρια της δεξιάς εκτός από την περίοδο του κ. Τόμπρα , άρα ό,τι είναι να βγει ας βγει για να κρίνει ο κόσμος. Αν έχουν κάτι ας το βγάλουν, εμένα το ενδιαφέρον και του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλετε, είναι βεβαίως ότι η πολιτική ζωή του τόπου πρέπει με τέτοια ζητήματα να ασχολείται αλλά το πρώτο και κύριο είναι τα βασικά προβλήματα που έχει η ίδια η χώρα».

Σε ερώτηση αν ήταν λάθος ο τρόπος που μεθοδεύτηκε η ιστορία της Novartis από την πλευρά της τότε κυβέρνησης, ο κ. Βίτσας απάντησε πως τα πράγματα είναι σε μία εξέλιξη και πως πριν λίγες μέρες μπήκε και η σφραγίδα με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό της Novartis στις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως, κατά τον ίδιο, το δεύτερο διαχρονικό σκάνδαλο είναι «ο περίφημος νόμος περί ευθύνης υπουργών που καταργήθηκε βεβαίως στη νέα συνταγματική αλλαγή, που έλεγε πως όταν φτάσει το όνομα του πολιτικού στον ανακριτή, στον εισαγγελέα, χωρίς να κάτσεις να το ψάξεις, να το στείλεις στη βουλή και για αυτό το λόγο από τα δέκα ονόματα που υπάρχουν στην ανακριτική διαδικασία, οι επτά υποθέσεις έχουν μπει στο αρχείο».