Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση του συνηγόρου της κατηγορουμένης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, Σάκη Κεχαγιόγλου, να εξαιρεθούν από τη δίκη οι τρεις γυναίκες που κληρώθηκαν ως ένορκοι.

Σύμφωνα με πληροφοριές, το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του δικηγόρου ήταν πως οι άνδρες θα μείνουν αποστασιοποιημένοι συγκριτικά με τις γυναίκες που πιθανότατα θα συνδεθούν συναισθηματικά με την Ιωάννα και δεν θα είναι ουδέτερες.

Σημειώνεται ότι η απόφαση των ενόρκων είναι ζωτικής σημασίας για το δικαστήριο, όπως και αυτή των δικαστών.

Η απάντηση του συνηγόρου της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Από την πλευρά του, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Νίκος Αλεξανδρής, κληθείς να σχολιάσει την κίνηση αυτή του δικηγόρου της κατηγορουμένης, είπε χαρακτηριστικά:

«Η κίνηση έκανε άσχημη εντύπωση. Δεν θεωρώ ότι οι γυναίκες είναι υποδεέστερες. Ας κρίνει η κοινωνία την εξαίρεση των γυναικών ενόρκων».

Πιθανή η ύπαρξη δεύτερου συνεργού

Ο Νίκος Αλεξανδρής εκτίμησε πως δεν αποκλείεται στην υπόθεση να υπάρχει και δεύτερος συνεργός που βοήθησε την κατηγορούμενη να προχωρήσει στην αποτρόπαια επίθεση εναντίον της Ιωάννας με το βιτριόλι.

«Είμαι σχεδόν βέβαιος πως υπάρχουν 2 συνεργοί, ωστόσο το σημαντικό είναι να αποδειχθεί η συμμετοχή τους στην υπόθεση ώστε να κινηθούν και οι νομικές διαδικασίες», είπε και πρόσθεσε:

«Η παρακολούθηση και ο σχεδιασμός της επίθεσης, για περισσότερο από έναν χρόνο, δεν θα μπορούσε να γίνει από ένα άτομο, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπήρχε ένας ή και περισσότεροι συνεργοί της 36χρονης κατηγορούμενης».