Προμελετημένο, στυγνό και αποτρόπαιο έγκλημα, χαρακτήρισε τη δολοφονία της 43χρονης φαρμακοποιού στην Καβάλα ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μανώλης Βονικάκης, ενώ παράλληλα αμφισβήτησε αν ο δράστης όντως προσπάθησε να αφαιρέσει τη ζωή του μετά τη γυναικοκτονία.

Όπως επεσήμανε ο δικηγόρος της οικογένειας η υπάλληλος της φαρμακοποιού την είχε προειδοποιήσει για τον κίνδυνο που διέτρεχε από τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, καθώς υπήρχαν καταγγελίες προηγούμενων συντρόφων του.

Ο Μανώλης Βονικάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι «εδώ έχουμε έγκλημα το οποίο ήταν προμελετημένο, έγκλημα στυγνό, αποτρόπαιο, προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, ο θάνατος ήταν βασανιστικός, ο πόνος ήταν αθόρυβος, διότι μιλούμε για στραγγαλισμό… Ο στραγγαλισμός για να επέλθει ο θάνατος απαιτεί τουλάχιστον τρία με τέσσερα λεπτά. Τέσσερα λεπτά είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για κάποιον που υποτίθεται ότι είναι σε βρασμό ψυχικής ορμής. Υπήρχαν εντάσεις στο ζευγάρι, υπήρχε λεκτική βία, τον τελευταίο χρόνο, αλλά το βίαιο χαρακτήρα των γνωρίζουμε, διότι και οι προηγούμενες σύντροφοι, ενώ παρουσιαζόταν στην οικογένεια ότι είναι μειλίχιος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζανε τον τελευταίο χρόνο όταν άρχισε αυτή την οβιδιακή μεταμόρφωση στη συμπεριφορά του, όταν άρχισε να απειλεί την Αΐντα ότι αν τον χωρίσει θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα μαζί του, αρχίσανε πληροφορίες για τις προηγούμενες συντρόφους, η μια δε εξ αυτών, είχε καταφύγει και σε ασφαλιστικά μέτρα προσβολής προσωπικότητας».

Το θύμα του είχε ζητήσει να χωρίσουν όπως επιβεβαίωσαν και μάρτυρες, ενώ σύμφωνα με τον Μανώλη Βονικάκη, η Αΐντα δε θεωρούσε ότι ήταν ικανός να της κάνει κακό, λόγω και της αγάπης που είχε στα παιδιά και επειδή ήταν ερωτευμένος μαζί της. Θεωρούσε απλώς ότι θα γίνουν σκηνές ζηλοτυπίας.

«Η υπάλληλος του φαρμακείου που ήταν πολύ κοντά στην Αΐντα το είχε επισημάνει: της είχα πει ότι ο άνθρωπος αυτός θέλει να σου κάνει κακό… έβλεπε την πίεση και την ψυχολογική κατάσταση της Αΐντας τον τελευταίο μήνα. Η υπάλληλος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου».

Την ίδια ώρα σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ανάρτηση στο λογαριασμού του γυναικοκτόνου στο Facebook μέσα από το νοσοκομείο, με συγγενείς και φίλους της φαρμακοποιού να κάνουν λόγο για προσβλητική ανάρτηση.

«Φεύγεις για πάντα εκεί ψηλά. Με σύννεφα στολισμένη. Ντυμένη νύφη στους Θεούς», έγραψε ο γυναικοκτόνος στο Facebook, αναρτώντας φωτογραφία από το γάμο τους. Ο δικηγόρος της οικογένειας της φαρμακοποιού που ρωτήθηκε για το θέμα εκτίμησε ότι την ανάρτηση μάλλον την έχει κάνει κάποιος άλλος που είχε τους κωδικούς.

«Κανένα κινητό δεν υπήρχε μέσα στο νοσοκομείο. Το κινητό το έχει η αστυνομία, το έδινε για να επικοινωνήσει με τη δικηγόρο του και την οικογένειά του. Το έχει κάνει κάποιος ο άλλος έχοντας τους κωδικούς… Θεώρησαν βλακωδώς ότι αυτό μπορεί αργότερα να είναι κάποιο ελαφρυντικό. Απόπειρα αυτοκτονίας πόρρω απέχει από τον αυτοτραυματισμό. Ήταν ιατρικός επισκέπτης ο δράστης, είχε γνώσεις ανατομίας και ιατρικής».