Την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της πολιτικής ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας να εξασφαλίσουν σαφείς θέσεις στήριξης της χώρας, την ώρα που βάλλεται από την Άγκυρα με δηλώσεις και θίγονται τα κυριαρχικά της δικαιώματα με ανακοινώσεις για νέες έρευνες στο Αιγαίο, υπογραμμίζει ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος σε ανάρτησή του στα social media.
Είναι όπως τονίζει απαράδεκτο, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να απαντούν στην επίθεση του Ερντογάν και την ανακοίνωση για νέες έρευνες στο Αιγαίο, με δηλώσεις ίσων αποστάσεων. Την ίδια ώρα, προσθέτει, και η Γαλλία τηρεί σιγή ασυρμάτου.
«Η προάσπιση της κυριαρχίας μας επιβάλλει διεκδικητική εξωτερική πολιτική», τονίζει ο κ. Κατρούγκαλος.
Απαράδεκτο για δεύτερη συνεχόμενη μέρα ΗΠΑ κ Ευρ. Επιτροπή να απαντούν σε επίθεση Ερντογάν κ ανακοίνωση για νέες έρευνες στο Αιγαίο, με δηλώσεις ίσων αποστάσεων, ενώ κ η Γαλλία τηρεί σιγή ασυρμάτου.
— George Katrougalos (@gkatr) May 25, 2022
Η προάσπιση της κυριαρχίας μας επιβάλλει διεκδικητική εξωτερική πολιτική.