Άνω-κάτω γίνεται η Νέα Δημοκρατία, ελάχιστες μάλιστα ημέρες μετά το «διάγγελμα» του πρωθυπουργού του «πακέτου» για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, που σχεδιάστηκε ώστε να διαμορφώσει καλό κλίμα στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος και να δυσκολέψει τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία για την (επαν)εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο Αντώνης Σαμαράς, με την ομιλία του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αποδομεί πλήρως την πολιτική Μητσοτάκη σε ποσοστό πάνω από 60%.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, και τον Βασίλη Σκουρή, ένα αξίωμα της πολιτικής επισημαίνει πως τα εσωκομματικά προβλήματα για μια κυβέρνηση ξεκινούν όταν η κυβέρνηση αυτή αρχίζει να έχει φθορά και, πολύ περισσότερο, όταν αρχίζει να αμφισβητείται από την κοινωνία.

Η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι αυτή που μεταφέρει την αμφισβήτηση στο εσωτερικό μιας παράταξης και, προοπτικά, είναι η βάση που διαμορφώνεται η εσωκομματική αντιπολίτευση, ενώ είναι αποτελεί και το έδαφος που αρχίζει να δημιουργεί τους «δελφίνους».

ΥΓ: Το Μαξίμου όχι απλά φάνηκε αδύναμο να αντιμετωπίσει την εμφάνιση των εσωκομματικών προβλημάτων, αλλά είναι και αυτό που πρωταγωνιστεί στις αντιπαραθέσεις…