Η Ολομέλεια Εφετών «έβαλε πάγο» στην προσπάθεια του «εκλεκτού» της κυβέρνησης Μητσοτάκη νέου εισαγγελέα Αρείου Πάγου να πάρει από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη την δικογραφία για το σκάνδαλο της Novartis, παρά την σιωπή των συστημικών ΜΜΕ ο κ. Μητσοτάκης θα διαλέξει εάν θα πληρώσει μεγάλο ή πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος για τις άθλιες προσπάθειες της ΝΔ να στήσουν τα περί «σκευωρίας», ανέφερε το μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής Γιάννης Ραγκούσης μιλώντας Στο Κόκκινο.

Ο κ. Ραγκούσης αρχικά τόνισε ότι: «Η προκαταρκτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και το σκάνδαλο της Novartis είναι ειδικών, εισαγγελικών καθηκόντων και διέπεται από τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις και τους περιορισμούς του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, «μας δεσμεύει η μυστικότητα των διαδικασιών».

Το γενικό πολιτικό σχόλιο, όπως ανέφερε, είναι ότι «χτες είχαμε καθοριστική εξέλιξη, στην υπόθεση της προσπάθειας που κάνει ένα πολύ συγκεκριμένο, πολύ κλειστό και μιντιακό σύστημα, να μετατρέψει αυτό το πολύ σοβαρό και βαρύ οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο, το σκάνδαλο της Novartis, σε “σκευωρία”. Δεν αναφέρομαι στην κατάθεση του κ. Αγγελή, αλλά στην απόφαση της Ολομέλειας Εφετών για το αίτημα του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αυτού που τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, για αφαίρεση της έρευνας της δικογραφίας της Novartis από την εισαγγελεία Διαφθοράς. Με συντριπτικό ποσοστό, η απόφαση ήταν απορριπτική και υπέρ του να διατηρήσει την ευθύνη η εισαγγελία Διαφθοράς και η κ. Τουλουπάκη, όπως μέχρι σήμερα, για την περαιτέρω έρευνα. Είναι συγκλονιστική εξέλιξη, δεν υπάρχει πιο επίσημος, θεσμικός, νόμιμος τρόπος να καταρρεύσει και αποδομηθεί πλήρως η θεωρία περί σκευωρίας. Η Ολομέλεια Εφετών είπε χτες ότι η κ. Τουλουπάκη κάνει την δουλειά της πολύ καλά, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους. Και πρέπει να συνεχίσει».

Ο κ. Μητσοτάκης όπως υπογράμμισε είναι πλέον μπροστά σε δύο ενδεχόμενα, «ή θα πληρώσει πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος για την άθλια προσπάθεια που έχει κάνει το κόμμα του -αλλά όχι μόνο το κόμμα του- να μετατρέψει το βαρύ πολιτικό σκάνδαλο σε δήθεν “σκευωρία”, ή θα πληρώσει πάρα πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος».

«Εάν σταματήσει στο επόμενο στάδιο που προβλέπεται αυτή την άθλια, προβοκατόρικη, τελείως αβάσιμη προσπάθεια να μιλούν για σκευωρία, θα πληρώσουν μεγάλο πολιτικό κόστος», συνέχισε ο ίδιος, αλλά «αν συνεχίσουν την προσπάθεια και πάνε στο επόμενο στάδιο, με βάση την απόφαση της Ολομέλειας και με βάση όλα τα ατράνταχτα στοιχεία που έχουν ήδη εδραιωθεί και παρουσιαστεί με τον πιο καθαρό και επίσημο τρόπο στην επιτροπή, θα έχει αποφασίσει να πληρώσει πάρα πολύ μεγάλο κόστος, σας διαβεβαιώ».

Σε κάθε περίπτωση «το κόστος δεν το γλιτώνει, έχει να αποφασίσει εάν θα πληρώσει μεγάλο ή πολύ μεγάλο κόστος, αν συνεχίσει χωρίς στοιχεία, μετά την απόφαση της Ολομέλειας Εφετών, να επιμένει στην άθλια θεωρία περί δήθεν “σκευωρίας” … θα το πληρώσει, δεν θα το αποφύγει … ήδη πληρώνουν μεγάλο κόστος, ό,τι προσπάθεια κι αν κάνει αυτό το ολοκληρωτικού τύπου μιντιακό προστατευτικό πέπλο που έχει όλο αυτό το διάστημα ο κ. Μητσοτάκης … που προσπαθεί να εμφανίσει “δεύτερη”, “τρίτη”, “πέμπτη” ή και να μην εμφανίσει καθόλου την είδηση της απόφασης της Ολομέλειας Εφετών».