Η Γερμανία αναστέλλει τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ».

Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών, που έχουν να κάνουν κυρίως με περιστατικά θρόμβωσης.

Σημειώνεται πως ανάλογη απόφαση έχει πάρει ήδη η Ολλανδία και η Ιρλανδία, αλλά και οι Ισλανδία, Δανία, Νορβηγία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Αυστρία, Ιταλία, Ταϊλάνδη, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, συνεχίζεται κανονικά προς το παρόν η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, την ώρα που διενεργούνται έρευνες για το ζήτημα.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ανέφερε σήμερα ότι η συμβουλευτική επιτροπή του εξετάζει τις πληροφορίες που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του COVID-19, όμως δεν υπάρχουν στοιχεία ότι οποιοδήποτε περιστατικό υγείας προκλήθηκε από το εμβόλιο.